Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, στόχος του Δημάρχου Ιωαννιτών

Η ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, στόχος του Δημάρχου Ιωαννιτών

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο δήμος Ιωαννιτών με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και ο Δήμος Ιωαννιτών υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους όσον αφορά κοινές πρωτοβουλίες προς όφελος των μεταναστών, των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών.

Και οι δύο πλευρές θα συμβάλλουν από κοινού στην προώθηση της ισότητας και την εξάλειψη των ψυχοκοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες ομάδες και άνθρωποι που έχουν ανάγκη, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη και την ενεργή συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής στην πόλη των Ιωαννίνων.

«Ο ΔΟΜ και τα Ιωάννινα έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία με κύριο άξονα την ένταξη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση. Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην αρχή ότι η ανθρώπινη και ομαλή μετανάστευση ωφελεί όλους», δήλωσε η Sanja Celebic Lukovac, Επικεφαλής της Αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Δήμο και να ενθαρρύνουμε την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη για την ευημερία των μεταναστών και των τοπικών κοινωνιών», πρόσθεσε.

«Ενισχύουμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας»

«Η πόλη των Ιωαννίνων έχει μακρά παράδοση φιλοξενίας και αλληλεγγύης. Με το μνημόνιο αυτό, ενισχύουμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας να διαμορφώσουμε μια κοινωνία όπου κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως καταγωγής, θα μπορεί να ζει, να εργάζεται και να συμμετέχει ισότιμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μετανάστες που επιλέγουν να ζήσουν στην πόλη μας θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να ενταχθούν ομαλά και να συνεισφέρουν δημιουργικά στην τοπική κοινότητα», πρόσθεσε.

Η παρουσία του ΔΟΜ στα Ιωάννινα ξεκίνησε το 2013 με την υλοποίηση του προγράμματος των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024