Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Λευκός καπνός» στη συνάντηση ΚΕΔΕ – Πρωθυπουργού, ο οποίος θα είναι και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Λευκός καπνός» στη συνάντηση ΚΕΔΕ – Πρωθυπουργού, ο οποίος θα είναι και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in, στη συνάντηση της εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό υπήρξε θετική εξέλιξη σε κάποια από τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης, με «λευκό καπνό» να βγαίνει. Μεταξύ αυτών, συζητήθηκε η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του in αναφέρουν ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή στις αμοιβές των Αιρετών και ενίσχυση της καταστατικής τους θέσης, κάτι το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της διοίκησης της ΚΕΔΕ.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι συμφωνήθηκε η ενίσχυση των δήμων με πρόσθετους πόρους, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τρέχουσας χρονιάς. Συγκεκριμένα, το ενεργειακό κόστος, το τέλος ταφής απορριμμάτων και οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν και εκτόξευσαν τα έξοδα των Δήμων. Η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει τους δήμους μέσω ΚΑΠ με 250 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις αυτές και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Ενίσχυση που όμως ίσως δεν αποδειχθεί αρκετή με τα λειτουργικά κόστη των Δήμων να είναι περισσότερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα είναι και ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να ταξιδέψει στην Ρόδο και να βρεθεί στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει εκεί τον Νοέμβριο.

Αν και υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος να καλυφθεί προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να γίνει πραγματικά ένας ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης για την χώρα, αλλά και οικονομικά αυτοτελής θεσμός, σήμερα ίσως έγινε το πρώτο βήμα. Και φυσικά να βρεθεί τρόπος οι Δήμοι να στηριχθούν με προσωπικό.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024