Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, το Σαββατοκύριακο αποφάσισα να ξεκουραστώ μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που ομολογουμένως με τάραξαν πολύ. Ο Γκουίντο, ο πιστός μου υπηρέτης δούλεψε υπερωρίες σε μασάζ στο πονεμένο και λαβωμένο -τολμώ να πω- κορμί μου, καθώς εγώ παρατηρούσα την άνοδο των Συριζαίων στη ΔΕΘ και παράλληλα αναρωτιόμουν τι κάνει εκείνο το έρμο παιδί μόνο του στις Σπέτσες.

Γκελ

Πριν ασχοληθώ με τους πλεμπαίους του ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσω τον Κυριάκο. Διαπιστώνω ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος… ενημέρωσης από το Μαξίμου μέσω συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης για να μας ξαναθυμίσουν τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ και που αν κρίνουμε όλοι από τις δημοσκοπήσεις, πήγαν άπατα. Μαθαίνω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο για το γκελ που ΔΕΝ κάνει ο Κυριάκος πια στις μάζες. Γιατί, όσα μέσα κι αν έχεις να σε υπηρετούν, αλλά αυτό που πουλάς δεν αξίζει ο κόσμος πολύ απλά δεν θα το αγοράσει.

Μακρόν

Αυτά υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα γνωρίζουν οι συμβουλάτορες και οι καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης. Πως δεν μπορείς να είσαι για πάντα αεριτζής. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα σε καταλάβει ότι πουλάς φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και θα σε μαυρίσει. Και όπως όλα δείχνουν η πρόθεση του κόσμου είναι να μαυρίσει τη ΝΔ, άσε που παραδίπλα, στα δεξιότερα, όλο και μεγαλώνει ποσοτικά το ακραίο κομμάτι της Δεξιάς. Να δείτε που στο τέλος ο Κυριάκος θα την πάθει σαν τον Μακρόν που ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει.

Γιατροί

Και πως να κρυώσει δηλαδή από τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν έχουν σχέδιο και οδηγούν σε αδιέξοδο οι ίδιες οι πολιτικές τους;  Πάρτε για παράδειγμα τον πρωθυπουργό και τους γιατρούς. Ξεκίνησε με τις 30.000 ευρώ εφάπαξ στους ειδικευόμενους γιατρούς που επιλέγουν την παθολογία ή την γενική ιατρική και καταλήγει στα 0,55 ευρώ – μικτά παρακαλώ! – στους αστυνομικούς της νυχτερινής βάρδιας!

Ειδικότητες

Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι έχουμε εδώ και καιρό πρόβλημα με τους λεγόμενους «γιατρούς πρώτης γραμμής». Βέεεεβαια. Οι γιατροί που κάνουν ειδικότητα επιλέγουν ειδικότητες τύπου δερματολόγος, πλαστικός χειρουργός κλπ. και αποφεύγουν εκείνες που «καίνε», όπως του παθολόγου ή του καρδιολόγου. Βάλτε στην εξίσωση και όσους φεύγουν στο εξωτερικό που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες και δίνουν πιο πολλά, να πως δημιουργούνται τα κενά στο ΕΣΥ. Χώρια και τη τσιγκουνιά του Άδωνι που είναι προφανές ότι θέλει να πριμοδοτήσει τους ιδιώτες, αλλά, του έχω νέα. Και οι ιδιώτες από την ίδια δεξαμενή γιατρών αγοράζουν. Δεν κάνουν εισαγωγή. Κατά συνέπεια το πρόβλημα των ελλείψεων σε ειδικότητες πρώτης γραμμής θα σκάσει αργά ή γρήγορα κι εκεί.

Το «ντέρμπι»

Από την άλλη πλευρά -επιστρέφω στην πολιτική επικαιρότητα- στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ οι υποψήφιοι πρόεδροι διανύουν τα «τελευταία μέτρα» πριν από τις 6 Οκτωβρίου. Είδαμε και το debate των 6 υποψήφιων. Το μεγάλο στοίχημα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πόσοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή. Αυτό που είναι βέβαιο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις υπάρχουσες δημοσκοπήσεις, είναι πως οι εκλογές θα είναι «ντέρμπι». Κι όχι μόνο για τους δύο, αλλά και γιατί η τρίτη και ο τέταρτος είναι επίσης κοντά και μεταξύ τους, αλλά και με τους πρώτους!

Το παράπονο

Τελευταία όμως διακρίνω στον προεκλογικό λόγο του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη να είναι εμφανές το παράπονο – εγώ που τα κατάφερα και με χτύπησαν. Εχω την εντύπωση ότι επιχειρεί να ενεργοποιήσει συναισθηματικά αντανακλαστικά του σκληρού κομματικού σώματος. Διότι αν μη τι άλλο βλέπει ότι η επιρροή του έχει πέσει πολύ. Να σας θυμίσω ότι ξεκίνησε από το 36% και πλέον βρίσκεται περί το 24%. Και σας υπενθυμίζω αυτό που μου έχουν πει πως όποιος είναι απέναντι από τον κ. Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει.

Ενωμένοι

Κι επανέρχομαι στην αφετηρία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκαν που λέτε όλοι στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Θυμήθηκα το παλιό σύνθημα «όλοι ενωμένοι, όλοι ενωμένοι» και μειδίασα. Γιατί μετά είδα και την ανακοίνωση της νομαρχιακής Χανίων, του άντρου του αψύ Κρητικού, που υπερασπιζόταν τον Κασσελάκη από τους «πραξικοπηματίες». Και στο καπάκι άλλη ανακοίνωση από άλλα μέλη της νομαρχιακής που έκραζαν τους πρώτους επειδή έβγαλαν ανακοίνωση υπέρ Κασσελάκη. Παυλάρα γύρνα πίσω, θα σου πάρουν το κάστρο!

Μπάχαλο

Αλλά δεν είναι μόνο στα Χανιά. Ανακοινώσεις βγαίνουν σωρηδόν από τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, Τώρα, ποιοι και πως συνεδριάζουν και πως βγάζουν τις ανακοινώσεις, μην με ρωτάτε. Μια ζωή μπάχαλο ήταν η Κουμουνδούρου, δεν θ αλλάξει τώρα.

Ο Βανζέλ

Αυτός που κάνω απίστευτο χάζι πάντως είναι ο Βανζέλ. Ποιός είναι αυτός, αναρωτιέται η Ντιντί; Έλα αγάπη μου, ένας είναι ο Βανζέλ, ο Αντώναρος. Τον παρατηρώ να κάνει απίστευτο αγώνα στο facebook υπέρ του Stefanos και πραγματικά τον λυπάμαι. Στα γεράματα από δεξί χέρι του Καραμανλή να γίνεσαι ψηφιακή ορντινάντσα, δεν το λες κι επίτευγμα. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά στο γεγονός ότι δεν έχει πολιτικό επιχείρημα, έχει γίνει ολόιδιος με τους φανατικούς του αγοριού από τις Σπέτσες, οι οποίοι συγκεντρώνονται και τον αποθεώνουν στα σχόλια. «Το λες και παρακμή», σχολιάζει η Ντιντί και αναρωτιέμαι αν θα έχει την ίδια τύχη και ο Αρούκος ο Σπηλιωτόπουλος.