Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Football Meets Data: Οι πιθανότητες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League (pic)

Football Meets Data: Οι πιθανότητες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League (pic)

Γνωστή σελίδα παρουσίασε τις προβλέψεις της για την κατάταξη των ομάδων της διοργάνωσης, που συμμετέχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του νέου Europa League βρίσκονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που την ερχόμενη εβδομάδα ρίχνονται στη… μάχη του League Phase της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στη Γαλλία, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λιόν (26/9, 22:00), ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά, θα φιλοξενεί από τη Γαλατασαράι στη Τουρκία (25/9,22:00).

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της διοργάνωσης με νέο φορμάτ, η γνωστή σελίδα «Football Meets Data», που ασχολείται με τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, πραγματοποίησε 10.000 προσομοιώσεις και παρουσίασε τις πιθανότητες κάθε ομάδας να τερματίσει στην πρώτη «8άδα» και στην πρώτη «24άδα», της κοινής βαθμολογίας που θα υπάρχει πλέον στις τρεις διοργανώσεις της UEFA.

Πολύ κοντά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην μάχη της «8άδας»

Σύμφωνα με την γνωστή σελίδα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα βρίσκονται στην πρώτη «24άδα» του League Phase του Europa League, με 79% και 77% πιθανότητες αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως αν οι προσομοιώσεις επαληθευτούν, οι δύο ελληνικές ομάδες θα παίξουν στα ενδιάμεσα νοκ-άουτ, για μία θέση στο top-16 της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα, οι προσομοιώσεις δεν θεωρούν… τελειωμένη την υπόθεση πρόκριση απευθείας στους «16» του Europa League, τερματίζοντας στην πρώτη «8άδα» Συγκεκριμένα, δίνουν 29% πιθανότητες στον Ολυμπιακό να τερματίσει στις πρώτες 8 θέσεις, ενώ στον ΠΑΟΚ, 24%.

Όλα αυτά είναι απλά μαθηματικά μοντέλα και προφανώς στο χορτάρι οι πιθανότητες κάθε αγωνιστική θα αλλάζουν, όμως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν την ευκαιρία για μία καλή θλεση στην τελική κατάταξη του League Phase του Europa League και γιατί όχι, να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για απευθείας πρόκριση στο top-16.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024