Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες

Τι είδαμε από τα φιλικά επιπέδου... Euroleague που έδωσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός...

Τι είχε συμβεί πέρυσι πάνω κάτω τέτοια εποχή; Τέλη Σεπτέμβρη ήταν όταν ο Ολυμπιακός σάρωσε με το εκκωφαντικό 75-51 τον Παναθηναϊκό στο Σούπερ Καπ στη Ρόδο.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη σεζόν που (τότε) είχε λήξει αλλά με το φινάλε της σεζόν να γράφεται διαφορετικά, καθόσον οι Πράσινοι ανέκαμψαν και πανηγύρισαν Ευρωλίγκα και τίτλο πρωταθλήματος. Για να αποδειχθεί πως πολλά δεν είναι όπως τα βλέπεις με τη λεγόμενη «πρώτη ματιά».

Και φτάνουμε στο σήμερα. Λίγες ημέρες προτού αρχίσει και επίσημα η σεζόν, έδωσαν φιλικά σε Κρήτη και Κύπρο οι Ολυμπιακός και ΠΑΟ, αντίστοιχα. Τι είδαμε; Κατά κάποιον τρόπο μοιάζουν τα δύο σύνολα να είναι εκεί που βρισκόταν πέρυσι ο αντίπαλος! Σε αντίθετη αφετηρία. Υπερβολή; Μάλλον όχι και τόσο.

Το Τριφύλλι έρχεται με φόρα, στα ύψη το ηθικό και με στόχο ακόμη μια σεζόν θριαμβευτική στη λήξη της. Ο Γιουρτσεβέν, ψηλός ασύγκριτα καλύτερος και πολύ εμπειρότερος του Μπαλτσερόφσκι, μπορεί να τελειώνει φάσεις και να δέχεται τις ασίστ, χωρίς φυσικά να συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο δε Μπράουν, μοιάζει να έχει «κουμπώσει» καλά, είναι αναντίρρητα ενεργό μέλος του rotation που κάνει ο Αταμάν, ξεκουράζει τους Σλούκα, Γκραντ και Ναν, οσάκις του ζητηθεί. Κοντολογίς, έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια εξέλιξης μιας ομάδας που στηρίζεται στο δέσιμο μέσα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός και οι μεταγραφές

Να πάμε στον Ολυμπιακό; Οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν στο δυναμικό της παίκτες-ηχηρά ονόματα. Αλίμονο αν δεν βοηθήσουν. Δεν είναι αυτή η κουβέντα. Θέλουν, ωστόσο, τον χρόνο τους. Ο Φουρνιέ, λίγες προπονήσεις έχει κάνει και έπεσε στα βαθιά και τους αγώνες, ώστε να αποκτήσει ρυθμό, να μάθει και να τον μάθουν.

Με την προϋπόθεση πως θα περνά η μπάλα συχνά από τα χέρια του Γάλλου αστέρα, είναι δεδομένο πως ακόμη δεν είναι έτοιμος, όπως πρέπει να μάθει τον νέο του ρόλο. Ο δε Ντόρσεϊ, παραμένει ένας παίκτης με άγνοια κινδύνου, έτοιμος να πάρει το τελευταίο σουτ και να ρισκάρει πολύ, όπως είδαμε και στο ματς με τη Φενέρ στο Ηράκλειο.

Ο Βιλντόζα για να αποδώσει χρειάζεται να βρει χημεία με τους υπόλοιπους γκαρντ, ο Βεζένκοφ ίσως να είναι διαφορετικός και σίγουρα ανώτερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο εαυτό του, ο Πίτερς απαιτείται να… μετακινηθεί λίγο στο στυλ παιχνιδιού λόγω του Σάσα, ενώ ο διψασμένος Ράιτ «απειλεί» τους άλλους ψηλούς και ζητεί την ευκαιρία του.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο στάδιο που πρέπει να ξανασυναντήσει τη λέξη σήμα-κατατεθέν του εδώ και πολλά χρόνια: ομοιογένεια. Και έως τώρα, προφανώς και θα έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Θα στηρίζεται στην άμυνα. Μέχρι, χωρίς αμφιβολία, να πάρει μπροστά η επίθεσή του και το… οπλοστάσιο που έχει στην κατοχή του ο Μπαρτζώκας.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024