Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Formula 1: Στο Μπαχρέιν οι δοκιμές ενόψει της σεζόν του 2025

Formula 1: Στο Μπαχρέιν οι δοκιμές ενόψει της σεζόν του 2025

Στις 26-28 Φεβρουαρίου του 2025 στο Μπαχρέιν θα λάβουν χώρα οι οι δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν στη Formula 1.

Η Formula 1 και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθούν στο Μπαχρέιν το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου 2025 οι δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν.

Μολονότι η «αυλαία» του 2025 θα ανοίξει στην Αυστραλία, το σιρκουί «Bahrain International Circuit» θα φιλοξενήσει για πέμπτη διαδοχική χρονιά και συνολικά έκτη φορά από το 2009 τις δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν στη F1, η οποία θα είναι η τελευταία υπό τους τωρινούς τεχνικούς κανονισμούς.

Οι σταθερές καιρικές συνθήκες στην πίστα, το «μείγμα» στροφών υψηλής και χαμηλής ταχύτητας, καθώς και δύο μεγάλες ευθείες δίνουν τη δυνατότητα στις ομάδες να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει της σεζόν που βρίσκεται μπροστά τους.

Tο γκραν πρι του Μπαχρέιν συμπεριλήφθηκε στο καλαντάρι της F1 το 2004 και ήταν ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος που έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκραν πρι του Μπαχρέιν θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2025, καθώς ο αγώνας μετατέθηκε, προκειμένου να μη συμπέσει με το Ραμαζάνι. Επίσης, και το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας μετακινήθηκε από τον Μάρτιο (σ.σ. φέτος οι συγκεκριμένοι αγώνες ήταν οι πρώτοι δύο στο καλαντάρι του 2024), με αποτέλεσμα τα γκραν πρι σε Αυστραλία, Κίνα και Ιαπωνία να «ανοίξουν την αυλαία» του 2025. Μάλιστα, ο αγώνας στη Σουζούκα θα είναι ο πρώτος από τους τρεις διαδοχικούς μαζί με τα γκραν πρι στη Μέση Ανατολή.

Οι δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν ολοκληρώνονται δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των ελεύθερων δοκιμαστικών για τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη και αναμένεται να είναι η τελευταία φορά που θα χρησιμοποιηθεί το format των τριών ημερών. Και αυτό γιατί, με την εφαρμογή των νέων τεχνικών κανονισμών το 2026, οι ομάδες θα έχουν πιθανότατα έξι ημέρες στη διάθεσή τους για να… προσαρμοστούν στα νέα μονοθέσια και τις μονάδες ισχύος, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024