Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Δεν είναι αριθμοί – Οι νεκροί του πολέμου έχουν όνομα και επώνυμο, ταυτοποιήθηκαν 35.000 θύματα

Γάζα: Δεν είναι αριθμοί – Οι νεκροί του πολέμου έχουν όνομα και επώνυμο, ταυτοποιήθηκαν 35.000 θύματα

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται χωρίς σταματημό - Δημοσιεύτηκε κατάλογος 649 σελίδων με ονόματα νεκρών, ανάμεσά τους είναι 710 κάτω του ενός έτους

Τουλάχιστον 41.226 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 95.413 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Το Ισραήλ συνεχίζει να «σφυροκοπά» τη Γάζα

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Κηδεία Παλαιστινίων στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ στην κεντρική Γάζα.

Πού έγιναν οι επιθέσεις, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από πλήγμα στο σπίτι της οικογένειας Αλ Κάσας στο κέντρο του καταυλισμού προσφύγων της Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου Αλ Άουντα όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί σε αυτό το πλήγμα ανέρχονται σε 10, προσθέτοντας ότι άλλοι 6 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα σε σπίτι που ανήκει στην οικογένεια Μπάσαλ στην συνοικία Ζεϊτούν, στο νότιο τμήμα της Πόλης της Γάζας.

Η συνοικία αυτή βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού από την έναρξη του πολέμου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε αεροπορικό πλήγμα σε σπίτι της οικογένειας Αμπού Σάαρ στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα, ο οποίος ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η επίθεση μαχητών της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ προκάλεσε τον θάνατο 1.205 ανθρώπων στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Στην επίθεση αυτή συνελήφθησαν επίσης 251 όμηροι, εκ των οποίων οι 97 παραμένουν στα χέρια της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτούς οι 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Κατάλογος 649 σελίδων με ονόματα νεκρών

Η υγειονομική αρχή της Χαμάς στη Γάζα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα ονόματα σχεδόν 35.000 Παλαιστινίων, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε τη στρατιωτική επιχείρησή του στο θύλακα τον περασμένο Οκτώβριο.

Στον κατάλογο αυτό των 649 σελίδων κατονομάζονται συνολικά 34.344 νεκροί. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων.

Οι πρώτες 14 σελίδες του καταλόγου αφορούν 710 θύματα ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Συνολικά 11.355 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, ενώ τα γηραιότερα καταγεγραμμένα θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας 100 και 101 ετών.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024