Κίνα: Ο τυφώνας Μπεμπίνκα «έπνιξε» τη Σανγκάη – Ο ισχυρότερος που έχει επηρεάσει την πόλη εδώ και 75 χρόνια
Αφού πέρασε από τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, ο τυφώνας Μπεμπίνκα έφτασε στη Σανγκάη σήμερα το πρωί -
- Σαρωτικοί έλεγχοι για το αφορολόγητο των γονικών παροχών
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Όλη η αλήθεια για τον ξυλοδαρμό της 41χρονης που χαροπαλεύει – Βίντεο «καίει» τον δράστη
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι της Σανγκάης και των ανατολικών ακτών στην Κίνα παρέμεναν στα σπίτια τους σήμερα καθώς η περιοχή πλήττεται από τον τυφώνα Μπεμπίνκα, τον πιο ισχυρό που έχει καταγραφεί εκεί από το 1949. Αφού πέρασε από τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, ο τυφώνας Μπεμπίνκα έφτασε στη Σανγκάη σήμερα το πρωί περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα, 02:30 ώρα Ελλάδας), μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι άνεμοι έφταναν τα 151 χιλιόμετρα την ώρα
Με ανέμους που έφταναν ως τα 151 χιλιόμετρα την ώρα «πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει πλήξει τη Σανγκάη από το 1949» και τον τυφώνα Γκλόρια.
Οι αρχές της πόλης συνέστησαν στους 25 εκατ. κατοίκους της να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και απομάκρυναν περισσότερους από 400.000 από τις εστίες τους. Στο Τσονγκμίνγκ, ένα νησί που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Γιανγκτσέ, 9.000 άνθρωποι επίσης χρειάστηκε να απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.
Περισσότερα από 10.000 δέντρα ξεριζώθηκαν σε όλη την πόλη, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι είχαν κλείσει για την κυκλοφορία από τη 1 τα ξημερώματα και στους δρόμους της Σανγκάης το όριο ταχύτητας ήταν 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο τυφώνας Μπεμπίνκα συνέπεσε με το φεστιβάλ του Μεσοφθινόπωρου, γνωστό και ως φεστιβάλ της Σελήνης, μια μεγάλη γιορτή για την Κίνα. Η διαχειρίστρια εταιρεία των σιδηροδρόμων της χώρα ανέμενε έως και 74 εκατ. ταξιδιώτες που θα μετακινούνταν για τις γιορτές. Από χθες Κυριακή το βράδυ έχουν ακυρωθεί 570 δρομολόγια τρένων.
Εξάλλου στα δύο κεντρικά αεροδρόμια της πόλης ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις.
Πάρκα και επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά στις τέσσερις συνοικίες της Σανγκάης για τις οποίες οι αρχές έχουν εκδώσει κόκκινο συναγερμό, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε κάποια δρομολόγια του μετρό.
Δείτε βίντεο:
🚨🇨🇳 | TYPOON BEBINCA HITS SHANGHAI, CHINA
– Strongest typhoon to hit #Shanghai since 1949
– Gusts reach 30-43.5 m/s in eastern Shanghai
– Center of typhoon located in the city#Bebinca | #Typhoonbebcina | #China pic.twitter.com/aJnIwDYbtZ— Weather monitor (@Weathermonitors) September 16, 2024
🇨🇳 | Strongest typhoon to hit #Shanghai since 1949
fierce gust, intense rainstorm, measured 142kph gust#Bebinca #Typhoonbebcina #China pic.twitter.com/yokaTYiN0X— BeeLady 🇨🇭 📍🌼🐝 (@BeeLady__) September 16, 2024
Τυφώνας Μπεμπίνκα: Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο
Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο τυφώνας Μπεμπίνκα αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους στις επαρχίες Τζιανγκσού, Ζετζιάνγκ και Ανούι. Ωστόσο η ισχύς του μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς, επεσήμανε η ίδια πηγή.
Maximum winds from Typhoon #Bebinca could reach 120 km/h as the system makes landfall over Shanghai early Monday 🌀 #台风 #台風13号 pic.twitter.com/umyPoNW7Fd
— Zoom Earth (@zoom_earth) September 15, 2024
Η Κίνα εκλύει τη μεγαλύτερη ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής οι τυφώνες σχηματίζονται πιο κοντά στις ακτές, η έντασή τους αυξάνεται πιο γρήγορα και παραμένουν για περισσότερο διάστημα πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές.
Ο Μπεμπίνκα πέρασε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από το νησί Αμάμι της Ιαπωνίας συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 198 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Την Παρασκευή, όταν ο τυφώνας Μπεμπίνκα ήταν ακόμη τροπική καταιγίδα, έπληξε τις Φιλιππίνες και προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων από πτώσεις δέντρων.
Ένας άλλος τυφώνας, ο Γιάγκι, που έπληξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τη νοτιοανατολική Ασία, προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων, κυρίως στη Μιανμάρ και το Βιετνάμ, αλλά και στο Λάος και την Ταϊλάνδη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις