Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Ποινική δίωξη στον ύποπτο που βρέθηκε με όπλο – Για τι κατηγορείται
Ryan W. Routh, a suspect identified by news organizations, as the FBI investigates what they said was an apparent assassination attempt in Florida on Republican presidential nominee and former U.S. President Donald Trump, is seen during a rally demanding China's leader's assistance to organise an extraction process for Ukrainian service members from Azovstal Iron and Steel Works in Mariupol, in Kyiv, Ukraine May 17, 2022. REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ντόναλντ Τραμπ: Ποινική δίωξη στον ύποπτο που βρέθηκε με όπλο – Για τι κατηγορείται

Ο Ρουθ εντοπίστηκε με μια καραμπίνα να κρύβεται στους θάμνους στο γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ποινική δίωξη για δυο κατηγορίες που σχετίζονται με την κατοχή πυροβόλου όπλου ασκήθηκε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στον 58χρονο Ράιαν Ρουθ, που συνελήφθη έξω από το γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρουθ, που οδηγήθηκε αλυσοδεμένος στο δικαστήρια, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε με μια καραμπίνα να κρύβεται στους θάμνους στο γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, κατηγορείται για κατοχή πυροβόλου όπλου, ενώ έχει καταδικαστεί για κακούργημα για κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Η ακρόαση ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και η απαγγελία κατηγορίας για τις 30 Σεπτεμβρίου

Το CNN μετέδωσε πως πρόκειται για μια προκαταρκτική κίνηση του δικαστηρίου, προκειμένου ο Ρουθ να τεθεί υπό κράτηση ενόσω θα του απαγγέλλονται πρόσθετες κατηγορίες που θα σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας. Μένει να αποδειχτεί αν ο Ρουθ είχε τέτοια πρόθεση.

Ο Ρουθ εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Φορούσε σκούρα ρούχα φυλακής και τα χέρια και τα πόδια του ήταν αλυσοδεμένα.

Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, ο Ρουθ απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή με νεύματα και απαντήσεις τύπου: «ναι, κύριε δικαστά».

Ο δικαστής διαπίστωσε ότι ο Ρουθ δεν μπορούσε να πληρώσει δικό του δικηγόρο, αφού δήλωσε ότι είχε «μηδενικά κεφάλαια» σε αποταμιεύσεις. Εβγαζε 3.000 δολάρια το μήνα πριν από τη σύλληψή του, είπε, αλλά δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο πέρα από δύο φορτηγά στη Χαβάη.

Ο εισαγγελέας Ανταμ ΜακΜίτσελ δήλωσε ότι θα ζητήσει προφυλάκιση, επικαλούμενος κίνδυνο φυγής και κίνδυνο για την κοινότητα.

To προφίλ του 58χρονου

Σε συνέντευξή του στο Newsweek Romania τον Ιούνιο του 2022, ο Ρούθ μίλησε για τις προσπάθειές του να στρατολογήσει εθελοντές για τη Διεθνή Λεγεώνα Άμυνας της Ουκρανίας, μια μονάδα των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Με βάση τα προφίλ του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης -διαγράφτηκαν μέσα σε ώρες αφότου έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, είναι θερμός υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία και είχε καταβάλει προσπάθειες να στρατολογήσει ξένους εθελοντές για να πάνε εκεί να πολεμήσουν. Αν και ο Ρουθ είχε ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016, απογοητεύτηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, και του έχει επιτεθεί φραστικά σε ορισμένες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια έκθεση του Semafor που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου 2023, ανέφερε τον Routh ως επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Εθελοντών (IVC) στην Ουκρανία, ενός ιδιωτικού οργανισμού που εργάζεται για την «ενδυνάμωση των εθελοντών» και άλλων μη κερδοσκοπικών ομάδων που εργάζονται για την «ενίσχυση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη την Ουκρανία», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του IVC.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024