Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Διέταξε νέα αύξηση των στρατιωτών – Θα φτάσουν το 1,5 εκατ. τον Δεκέμβρη

Πούτιν: Διέταξε νέα αύξηση των στρατιωτών – Θα φτάσουν το 1,5 εκατ. τον Δεκέμβρη

Η νέα επέκταση θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε 2,39 εκατομμύρια - Το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε νέο διάταγμα που επιβάλλει την αύξηση του μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες, αυξάνοντας το σύνολο του σε 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες.

Αυτή η επέκταση θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε 2,39 εκατομμύρια, σύμφωνα με αναφορές του TASS και του Reuters, με βάση την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας παραπέμπει στους πυρηνικούς πυραύλους που εκτοξεύει από ξηράς, αέρος και θαλάσσης

Το διάταγμα, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, ακολουθεί μια προηγούμενη επέκταση τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ο ρωσικός στρατός αυξήθηκε σε 2,2 εκατομμύρια προσωπικό.

Αυτή η απόφαση ήρθε σε μία ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο, κατά την οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι τυχόν ουκρανικές επιθέσεις με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να σημαίνουν άμεση εμπλοκή δυτικών χωρών στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Μες στο καλοκαίρι του 2024, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε και ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ως αποτρεπτικό μέσο και θα προμηθεύει τον στρατό που πολεμά στην Ουκρανία με τα πιο σύγχρονα όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις στο Κρεμλίνο, μιλώντας σε αποφοίτους των ακαδημιών του στρατού, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

Πούτιν: Εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την πυρηνική τριάδα ως μια εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή και την διατήρηση της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας παραπέμπει στους πυρηνικούς πυραύλους που εκτοξεύει από ξηράς, αέρος και θαλάσσης.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024