Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Τι προβλέπεται για την προστασία του – Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται βοήθεια, παραδέχεται ο Μπάιντεν

Τραμπ: Τι προβλέπεται για την προστασία του – Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται βοήθεια, παραδέχεται ο Μπάιντεν

Τα μέτρα που ισχύουν για τους πρώην προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών - Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει αλλαγές ύστερα από την απόπειρά δολοφονίας η οποία είχε γίνει εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, της επομένη μιας σύλληψης η οποία ενδέχεται να απέτρεψε μια νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν ζήτησε λοιπόν «περισσότερη βοήθεια» για την υπηρεσία αυτή, η οποία, κατά την άποψή του, χρειάζεται «περισσότερο προσωπικό». Ο επικεφαλής του κόμματος των Δημοκρατικών, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σήμερα στον Λευκό Οίκο, κάλεσε το Κογκρέσο να καλύψει αυτές τις πρόσθετες ανάγκες.

Ποινική δίωξη για δυο κατηγορίες που σχετίζονται με την κατοχή πυροβόλου όπλου ασκήθηκε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στον Ράιαν Ρουθ

«Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να έχουμε τις απαντήσεις για να καταλάβουμε πώς ο πρόεδρος Τραμπ έγινε στόχος πολλών αποπειρών δολοφονίας», σχολίασε στην πλατφόρμα Χ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον.

«Αν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, θα είχαμε περικυκλώσει το γήπεδο»

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας «δεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος. Εάν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει το γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν την Κυριακή. Αλλά επειδή δεν είναι, ο μηχανισμός ασφαλείας περιορίζεται στα σημεία που επιλέγει η Μυστική Υπηρεσία» η οποία «κάνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει», σχολίασε την ημέρα του περιστατικού ο σερίφης της κομητείας του Παλμ Μπιτς, Ρις Μπράντσο.

Ύστερα από την απόπειρά δολοφονίας η οποία είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, η διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, η οποία διορίστηκε από τον Μπάιντεν το 2022 και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση έπειτα από το παραπάνω περιστατικό, είχε δηλώσει ότι είχαν ήδη γίνει αλλαγές στο πρωτόκολλο για την ασφάλεια του Τραμπ – από την επομένη της απόπειρας δολοφονίας.

«Η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την τεράστια ευθύνη της προστασίας των σημερινών και πρώην προέδρων των ΗΠΑ. Είναι μια ευθύνη που παίρνω απίστευτα σοβαρά και δεσμεύομαι να εκπληρώσω αυτήν την αποστολή», είχε προσθέσει η Τσιτλ. Λίγες ημέρες αργότερα, η ίδια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από τα κενά ασφαλείας που παρουσιάστηκαν στην εν λόγω απόπειρα δολοφονίας.

Ποινική δίωξη εις βάρος του συλληφθέντος

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για δυο κατηγορίες που σχετίζονται με την κατοχή πυροβόλου όπλου ασκήθηκε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στον Ράιαν Ρουθ, που συνελήφθη έξω από το γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρουθ, που οδηγήθηκε αλυσοδεμένος στο δικαστήρια, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε με μια καραμπίνα να κρύβεται στους θάμνους στο γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, κατηγορείται για κατοχή πυροβόλου όπλου, ενώ έχει καταδικαστεί για κακούργημα για κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Ο Ράιαν Ρουθ

Η ακρόαση ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και η απαγγελία κατηγορίας για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το CNN μετέδωσε πως πρόκειται για μια προκαταρκτική κίνηση του δικαστηρίου, προκειμένου ο Ρουθ να τεθεί υπό κράτηση ενόσω θα του απαγγέλλονται πρόσθετες κατηγορίες που θα σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας. Μένει να αποδειχτεί αν ο Ρουθ είχε τέτοια πρόθεση.

Ο Ρουθ εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Φορούσε σκούρα ρούχα φυλακής και τα χέρια και τα πόδια του ήταν αλυσοδεμένα.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024