Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χιού Έντουαρντς: Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Ο Χιου Έντουαρντς

Χιού Έντουαρντς: Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC

Ο Έντουαρντς ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος του BBC και κάποτε μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα

Ο πρώην παρουσιαστής του BBC Χιού Έντουαρντς καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή δύο ετών και την υποχρέωση να λάβει ειδική φροντίδα για την κατοχή εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Ο 63χρονος, παρουσιαστής του ειδησεογραφικού προγράμματος του BBC αποδέχθηκε την ενοχή του τον Ιούλιο, αποφεύγοντας έτσι μία μακρά, υψηλής δημοσιότητας δίκη.

Ο Έντουαρντς ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος του BBC και κάποτε μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα, γνωστή σε κάθε Βρετανό. Παραιτήθηκε τον Απρίλιο. Ο ετήσιος μισθός του ανερχόταν σε 479.999 λίρες (560.251 ευρώ).

Ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο BBC τον Σεπτέμβριο του 2022. Είχε καλύψει επίσης σημαντικά ιστορικά γεγονότα  όπως η κηδεία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ το 2022 και η στέψη του βασιλιά Κάρολου τον Μάιο του 2023.

Η διαθεσιμότητα και η απόσυρση του Έντουαρντς

Ο Έντουαρντς είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αφού κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε έναν έφηβο για να του δώσει γυμνές φωτογραφίες. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε, πάσχοντας από κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα ο Έντουαρντς πλήρωσε έως και 1.500 λίρες σε έναν παιδόφιλο που του έστειλε 41 εικόνες από τον Δεκέμβριο του 2020 ως τον Αύγουστο του 2021, επτά από τις οποίες ήταν σοβαρές.

Από αυτές τις εικόνες, η ηλικία των περισσότερων παιδιών ήταν μεταξύ 13 και 15 ετών, αλλά ένα ήταν μεταξύ επτά και εννέα ετών.

Η υπόθεση είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις βρετανικές εφημερίδες και το BBC επικρίθηκε σφοδρά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το σκάνδαλο. Η αστυνομία είχε τονίσει αρχικά ότι δεν είχε βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα. Όμως ο παρουσιαστής δεν επέστρεψε ποτέ στον αέρα.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024