Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Aποκάλυψαν τον υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ

Χούθι: Aποκάλυψαν τον υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ

Τα στρατιωτικά μίντια των Χούθι της Υεμένης αποκάλυψαν τον υπερηχητικό πύραυλο που πιάνει τα 16 μαχ.

Η Ανσάρ Αλλάχ, η οργάνωση που έχει την κυριαρχία της Υεμένης, έκανε τα αποκαλυπτήρια του υπερόπλου της με το όνομα Palestine 2. Οι ένοπλες δυνάμεις αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες του υπερηχητικού πυραύλου «Παλαιστίνη 2», ο οποίος είχε στόχο μια στρατιωτική τοποθεσία στην πόλη Γιάφα κοντά στο Τελ Αβίβ. Ερωτηματικά αποτελούν η καθοδήγηση του πυραύλου, αν γίνεται μέσω GPS και με ποιας χώρας τον δορυφόρο.

Ο συγκεκριμένος δοκιμαστικός πύραυλος, έστειλε στα καταφύγια περίπου 2.000.000 Ισραηλινούς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των Χούθι, διατείνονται πως οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να το καταρρίψουν με 20 πυραύλους αεράμυνας, όμως τίποτα δεν επαρκούσε για να τον αναχαιτίσει.

Τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης της Ανσάρ Αλλάχ δημοσίευσαν απόψε πλάνα που δείχνουν την εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου «Παλαιστίνη 2», μια πρόσφατη προσθήκη στο πυραυλικό οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης. Απείλησαν με περισσότερες επιθέσεις.

Ο πύραυλος, με βεληνεκές έως 2.150 χιλιόμετρα, λειτουργεί με στερεά καύσιμα δύο σταδίων, ενσωματώνει τεχνολογία stealth και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 16 Mach. Αυτό τον καθιστά ικανό να αποφεύγει τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένου του Iron Dome. Ο πύραυλος διαθέτει υψηλή ευελιξία, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά του στη διείσδυση στην εχθρική αεράμυνα.

Οι Χούθι έβγαλαν στην δημοσιότητα νέο βίντεο με την κατάρριψη ενός ακόμα drone MQ-9 των ΗΠΑ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης κατέρριψαν ακόμα ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σηματοδοτώντας το τρίτο αεροσκάφος που καταρρίπτεται από τις πυραυλικές δυνάμεις των Χούθι την τελευταία εβδομάδα και το 10ο που καταστρέφεται από τις 7 Οκτωβρίου.

Το MQ-9 Reaper χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Υεμένης πάνω από την επαρχία Νταμάρ με τη χρήση πυραύλου εδάφους-αέρος εγχώριας παραγωγής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης Γιαχία Σαρί.

Το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος εκτιμάται σε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιείται τόσο σε πολεμικές, όσο και σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.

Πηγή: «Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης»/Ανσάρ Αλλάχ

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024