Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η επέλαση του Χόλιγουντ στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Τι κάνουν τόσα αμερικανάκια στα γήπεδα της Βρετανίας;

Η επέλαση του Χόλιγουντ στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Τι κάνουν τόσα αμερικανάκια στα γήπεδα της Βρετανίας;

Το ότι το βράδυ της Δευτέρας έπαιζαν η Μπέρμιγχαμ Σίτι και η Ρέξαμ ήταν κάτι που δεν το ήξεραν οι περισσότεροι. Ωστόσο το γνώριζαν ο Τομ Μπρέιντι, ο Ρομπ Μακέλενεϊ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, άρα κι όλο το Χόλιγουντ.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που συναρπάζει ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- μόνο όταν αφορά την Πρέμιερ Λιγκ. Το τι γίνεται στις χαμηλότερες κατηγορίες είναι κάτι που γνωρίζουν οι αθλητικογράφοι στη Βρετανία και οι ταγμένοι οπαδοί των ομάδων. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι «μικρές» αγγλικές λίγκες έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους. Και για αυτό «φταίει» το Χόλιγουντ.

Ήταν τον Νοέμβριο του 2020 όταν ο σούπερ σταρ του κινηματογράφου Ράιαν Ρέινολντς και ο ηθοποιός Ρομπ Μακέλενεϊ ανέλαβαν την Ρέξαμ, μια ποδοσφαιρική ομάδα με ιστορία αλλά που εκείνη την περίοδο έπαιζε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ως παιδιά του Χόλιγουντ ο Ρέινολντς και Μακέλενεϊ έκαναν τα πάντα να προωθήσουν την ομάδα τους: ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις, συχνές πυκνές παρουσίες στα γήπεδα της Αγγλίας.

Η Μπλέικ Λάιβλι και ο Ράιαν Ρέινολντς στο γήπεδο της Ρέξαμ.

To 2023, έχοντας αποσυρθεί από το NFL, έχοντας χωρίσει με τη Ζιζέλ και -μάλλον- έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητά του, έγινε ένας από τους ιδιοκτήτες της Μπέρμιγχαμ Σίτι (με μικρό ποσοστό, να τα λέμε αυτά).

Και κάπως έτσι, το βράδυ του Σαββάτου όταν η Μπέρμιγχαμ υποδέχθηκε τη Ρέξαμ, Ρομπ Μακέλενεϊ και Τομ Μπρέιντι βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου για να παρακολουθήσουν ως ιδιοκτήτες το ντέρμπι της League One (δηλαδή της Γ’ κατηγορίας της Αγγλίας). Μάλιστα μαζί τους ήταν και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είναι φίλος του πρώην άσου του NFL και -σύμφωνα με την Daily Mail- το νέο γούρι του Μπρέιντι.

Άλλωστε οι δυο τους είχαν βρεθεί πριν από λίγο καιρό στο γήπεδο της Ίντερ Μαϊάμι, όπου ένας από τους ιδιοκτήτες είναι ο Μπέκαμ και φωτογραφήθηκαν αγκαλιά με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Ρομπ Μακέλενεϊ και ο Τομ Μπρέιντι λίγο πριν την αναμέτρηση της Μπέρμιγχαμ με τη Ρέξαμ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το νησί, ο Ρομπ Μακέλενεϊ πήρε πτήση αμέσως μετά το τέλος των βραβείων Emmy για να δει την ομάδα του από κοντά, ενώ οι οπαδοί της Ρέξαμ φώναζαν στον Τομ Μπρέιντι «ποιος σκατά είσαι εσύ;» με εκείνος να τους κοιτά με αυτό το κλασικό αμήχανο αμερικανικό χαμογελάκι του. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι στις κερκίδες κάθονταν πολλά περισσότερα εκατομμύρια ευρώ από αυτά που έτρεχαν μέσα στο γήπεδο.

Για την ιστορία η Μπέρμιγχαμ κέρδισε τη Ρέξαμ με 3-1 και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της κατηγορίας.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς στο Άνφιλντ για να δει τη Λίβερπουλ.

Τι κάνουν τόσα αμερικανάκια στα αγγλικά γήπεδα;

Τι κι αν στις ΗΠΑ αποκαλούν ακόμα «soccer» αντί για «football», όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο; Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο αποτελεί μια αγαπημένη επένδυση πολλών celebrities από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Για παράδειγμα ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει μετοχές στη Λίβερπουλ, ο παίκτης του NBA Λάρι Νανς Τζ. στη Λιντς Γιουνάιτεντ και πρώην άσος του NFL Τζάστιν Τζέιμς Γουάτ στη Μπέρνλεϊ. Κινήσεις που θυμίζουν κάτι από τη σειρά «Ted Lasso», δηλαδή ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο να εμπλέκονται με αυτό.

Σύμφωνα με διάφορες αναλύσεις στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα στη περίπτωση του ΛεΜπρον η σχέση είναι καθαρά οικονομική, καθώς ο «Βασιλιάς» και η Λίβερπουλ έχουν στενή εμπορική συνεργασία μέσω της Nike. Για άλλους, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Ράιαν Ρέινολντς είναι η περιέργεια, ενώ για ανθρώπους όπως ο  Ρομπ Μακέλενεϊ είναι η έξαψη που προκαλεί το πάθος των οπαδών στις κερκίδες.

Όπως και να έχει, ένα πράγμα είναι βέβαια: η αμερικανική «επέλαση» στα αγγλικά γήπεδα συνεχίζεται.

Only in

H Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη νέα Κομισιόν - Ο ρόλος του Τζιτζικώστα

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024