Ο ράπερ και μεγιστάνας της χιπ χοπ Sean «Diddy» Combs συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 16 Σεπτεμρβρίου κατά τις βραδινές ώρες εν μέσω ομοσπονδιακής έρευνας.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η σύλληψη έγινε μετά την απαγγελία κατηγοριών από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, επικαλούμενοι άτομο που γνωρίζει το κατηγορητήριο και δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια.

Ο Combs τέθηκε υπό κράτηση στο Park Hyatt της Νέας Υόρκης από την Εσωτερική Ασφάλεια.

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Combs. Αναμένεται να οδηγηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τρίτη το πρωί — οπότε και θα αποσφραγιστεί το κατηγορητήριο με τις κατηγορίες εναντίον του.

Η ομοσπονδιακή έρευνα για τον Combs αποκαλύφθηκε όταν οι πράκτορες της Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσαν εντάλματα ταυτόχρονης έρευνας και έκαναν έφοδο στις επαύλεις του Combs στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι στις 25 Μαρτίου.

Τι είπε ο εισαγγελέας για τη σύλληψη

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης Ντέμιαν Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τη σύλληψη σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας.

«Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τον Sean Combs, βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου που κατέθεσε η SDNY», δήλωσε ο εισαγγελέας. Ανέφερε ότι το γραφείο σχεδιάζει να αποσφραγίσει το κατηγορητήριο την Τρίτη το πρωί και «θα έχουμε περισσότερα να πούμε εκείνη τη στιγμή».