H μόδα και ο κινηματογράφος ανέκαθεν πήγαιναν χέρι-χέρι. Η πολιτιστική βιομηχανία δρα ως σύνολο και η επιρροή της στο lifestyle των ανθρώπων μας είναι γνωστή τουλάχιστον από τη δεκαετία του ’30. Μια συλλογή ενός οίκου μόδας μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μια σειρά η μία ταινία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το αντίκτυπο που είχε στους fashionistas το «The Devil Wears Prada» με τις εμβληματικές γόβες Christian Louboutin της Μιράντα Πρίστλεϊ ή το «Sex & The City» με την Κάρυ Μπράτσο να ξεπερνά τους προβληματισμούς και τους χωρισμούς της με ένα νέο ζευγάρι Manolo Blahnik (και όχι μόνο) καπνίζοντας ένα τσιγάρο στους δρόμους της Νέας Υόρκης; Η νέα τάση λέγεται «Beetlejuice» αισθητική και προέκυψε αυτή τη φορά από τον Τιμ Μπάρτον και Τζένα Ορτέγα.

Η Τζένα Ορτέγα

Η φιγούρα της Τζένα Ορτέγα σε συνδυασμό με την προσωπική της αισθητική, αλλά και τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει, αποτελεί παράδειγμα του τρόπου ντυσίματος μεγάλους μέρους του γυναικείου πληθυσμού. Η νέα τάση στον κόσμο της μόδας – που όλο και δυναμώνει – είναι μια αρκετά πιο σκοτεινή από αυτές που αναφέραμε πιο πάνω.

Με την κυκλοφορία της σειράς «Wednesday», η Ορτέγα λάνσαρε με επιτυχία μια αισθητική στα μέτρα και τα σταθμά της Οικογένειας Άνταμς. Πολλές γυναίκες επέστρεψαν σε ενδυματολογικές επιλογές που θυμίζουν το «Black on Gray» του Ρόθκο.

View this post on Instagram

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

O Τιμ Μπάρτον και η νέα τάση

Αυτή τη φορά η ηθοποιός υποδύεται έναν από τους πιο iconic ρόλους της ταινίας «Beetlejuice Beetlejuice» του Τιμ Μπάρτον, την Άστριντ Ντιζ. Ο Μπάρτον έχει αποτελέσει επίσης τεράστια επιρροή στο νεανικό κοινό με όλα τα έργα του. Αυτή τη φορά η τάση της σεζόν επιβάλει «Βeetlejuice» αισθητική.

Η εν λόγω τάση οφείλεται στη νέα ταινία που υπογράφει ο Τιμ Μπάρτον. Ωστόσο, η ιστορία δεν ξεκινά το 2024, αλλά το 1988 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ταινία του σκηνοθέτη με τίτλο «Beetlejuice», επηρεάζοντας έντονα την παγκόσμια pop κουλτούρα. Φτάνοντας στο σήμερα, την πρώτη ημέρα του 81ου κινηματογραφικού φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία του Μπάρτον «Beetlejuice, Beetlejuice» με πρωταγωνίστρια την 21χρονη.

View this post on Instagram

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Η«Beetlejuice» αισθητική και πώς θα φορεθεί

Ένας από τους πιο iconic ρόλους της ταινίας είναι εκείνος της Λίντια Ντιζ, την οποία υποδύεται η Γουινόνα Ράιντερ. Η Λίντια ξεχωρίζει με τα μαύρα μονοχρωματικά σύνολα ή και ταγιέρ που φορά, τα dramatic hairestyles της, αλλά και το σκουρόχρωμο μακιγιάζ της. Η Ορτέγα, η οποία συμμετέχει επίσης στην ταινία του|Τιμ Μπάρτον «Beetlejuice Beetlejuice» φαίνεται πως εμπνεύστηκε από το στιλ της Λίντια Ντιζ και προσπάθησε να αναδημιουργήσει με τον δικό της τρόπο κάποια από τα looks της ηρωίδας σε δημόσιες εμφανίσεις της. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η τάση του «Beetlejuice» αισθητική, η οποία φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά τον επόμενο καιρό.

Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός look εμπνευσμένο από τον ήρωα της ταινίας «Beetlejuice». Η ηθοποιός δεν παραμελεί ποτέ αυτές τις λεπτομέρειες, επιλέγοντας συχνά ασημένια κοσμήματα, βελούδινες αλυσίδες ή μαύρα μαύρες δαντέλες να ανεμίζουν, τα οποία προσθέτουν μια διακριτική gothic πινελιά στα σύνολά της. Μερικές φορές μάλιστα, επιλέγει επίσης δερμάτινα ή vinyl στοιχεία στις εμφανίσεις της, κάνοντας μια αναφορά στην gothic αισθητική που χαρακτηρίζει το έργο του Tim Burton. Μένει να δούμε τώρα μέχρι που θα φτάσει η τάση αυτή.

View this post on Instagram

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)