Αφύλακτος «κρυφός» γκρεμός βάθους 10-15 μέτρων υπάρχει –σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα στοιχεία που παρουσιάζει το in- στο κέντρο του Χαλανδρίου με αποτέλεσμα να διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο!

Παρ’ ότι οι δημοτικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί για τον κίνδυνο να κατακρημνισθούν, με δραματικά αποτελέσματα, διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο (σ.σ. εντός του εμπορικού κέντρου του Χαλανδρίου) δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως κανένα προληπτικό μέτρο, παρά το γεγονός ότι το κόστος του δεν θα υπερέβαινε μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Κι έτσι ανα πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και θανατηφόρας πτώσης πεζών στο κενό.

Ο γκρεμός σε μήκος περίπου 120 μέτρων βρίσκεται στην οδό Γκίνη – κοντα στην πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι – η οποία είναι παράλληλη της κοίτης του ρεματος Χαλανδρίου, σε ύψος περίπου 15 μέτρων από το νερό.

Στην δεξιά πλευρά της οδού Γκίνη, πάνω από το ρέμα Χαλανδρίου υπάρχει πεζοδρόμιο που έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα όχι προς την πλευρά του γκρεμού αλλά από την άλλη πλευρά, με μοναδικό μέλημα να μην παρκάρουν εκεί τα οχήματα!

Όμως από την άλλη πλευρά που υπάρχει το …κενό δεν υπάρχει οτιδήποτε που μπορεί να αποτρέψει την πτώση των διερχόμενων μέσα στο ρεμα Χαλανδρίου από ιδιαίτερα μεγαλο ύψος. Μάλιστα όπως προκύπτει κι από τις φωτογραφίες σε μερικά σημεία το πεχοδρόμιο έχει κλίση προς τον γκρεμό.

Επιπλέον σημαντικός κίνδυνος ελλοχεύει και τις βραδυνές ώρες που το πεζοδρόμιο του …γκρεμού είναι εντελώς σκοτεινό.

Ενημερώθηκαν πριν μήνες

Σημειώνεται ότι οι δημοτικές αρχες του Χαλανδρίου έχουν ενημερωθεί προ μερικών μηνών για ατυχήματα στο σημείο και για τους κινδύνους που υποκρύπτονται.

Αρχικά υπήρξε απόκριση ότι «θα υπάρξει εργολαβία για την τοποθέτηση ξύλινου φράγματος κατά μήκος (σ.σ. δεν υπάρχει πάντως οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο στην «Διαύγεια») του πεζοδρομίου πάνω στο γκρεμό.

Επιπλέον υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις ότι μέχρι την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου μικρού τεχνικού έργου για την προστασία των πολιτών, θα τοποθετούντο κινητά μεταλλικά φράγματα.

Όμως όπως προκύπτει κι από τις φωτό που παρουσιάζονται στο σημείο δεν υπάρχει ούτε εκατοστό προειδοποιητικής κορδέλας για τους διερχόμενους.