Απαράδεκτες είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το δημοτικό κυνοκομείο στα Γιαννιτσά, όπου τα ζώα ζουν εγκαταλελειμμένα χωρίς ταΐστρες και στέγαστρο ώστε να μπορούν να βρίσκουν λίγη σκιά.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, πριν από λίγο καιρό πολίτες εντόπισαν στον δρόμο μία σκυλίτσα με τα κουτάβια της κοντά στο χωριό Αρχοντικό και ενημέρωσαν τον δήμο. Ωστόσο, όταν ένας από αυτούς κάλεσε ξανά στον δήμο προκειμένου να την υιοθετήσει, του είπαν ότι το σκυλί είχε εξαφανιστεί.

Μάλιστα, δεν τους αποκάλυπταν καν πού είναι το κυνοκομείο και το βρήκαν μόνοι τους. Αυτό που είδαν εκεί ήταν ένα χωράφι περιφραγμένο χωρίς καμία προδιαγραφή για ένα δημοτικό κυνοκομείο, όπου τα ζωάκια φαίνονται παρατημένα μέσα στον ήλιο.

Ο Δημήτρης Κυριακάκης, ο οποίος προχώρησε στην εν λόγω καταγγελία, είπε μιλώντας στο MEGA: «Καθώς πήγαινα προς Αρχοντικό, είδα ένα αυτοκίνητο με έναν ιερέα και την οικογένειά του. Σταμάτησα γιατί νόμιζα ότι είχε γίνει τροχαίο. Είδα τον πάτερ να κρατάει δύο κουτάβια, την σύζυγο και τον αδερφό του να κρατάνε το σκυλί. Μεγαλόσωμο, τσοπανόσκυλο, θηλυκό, γύρω στα 30 κιλά. Είχαν περάσει κάποια αυτοκίνητα και είχαν σκοτώσει το ένα κουτάβι κι ο ιερέας προσπαθούσε να σώσει τα υπόλοιπα».

Το δημοτικό κυνοκομείο ήταν ένα χωράφι περιφραγμένο χωρίς καμία προδιαγραφή για ένα δημοτικό κυνοκομείο, χωρίς ταΐστρες και στέγαστρο

Στη συνέχεια, όλοι μαζί κατάφεραν να μεταφέρουν τα ζώα κάπου που θα ήταν πιο προστατευμένα. Μετά, όπως λέει ο ίδιος από τον δήμο του είπαν να πάρει στην… Τροχαία καθώς «δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να μαζεύει ζώα» και αφού το σκυλί βγήκε στον δρόμο «είναι υπεύθυνη η Τροχαία».

«Ξαφνικά το σκυλί εξαφανίστηκε»

Και προσθέτει: «Πήρα το 100, κάποια στιγμή έπρεπε να φύγω και ήρθα σε συνεννόηση με τον πάτερ, που κάθησε εκεί τρεις ώρες. Τελικά κανόνισε με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο και πήρε την σκύλα με τα κουταβάκια και την πήγε σε χώρο κοντά στα μνήματα του χωριού, που δεν ήταν προσβάσιμος χώρος σε αυτοκίνητα. Είχε στέγαστρο και πηγαίναμε ο πάτερ το πρωί κι εγώ το απόγευμα και τα φροντίζαμε».

Μετά από τέσσερις ημέρες, όμως, το σκυλί εξαφανίστηκε όπως λέει ο ίδιος. «Ρωτήσαμε και μάθαμε από κάποιο φιλόζωο ότι υπάρχει κυνοκομείο στην περιοχή. Πήρα τηλέφωνο στον δήμο και ρώτησα μήπως είχαν συλλέξει το σκυλί. Με κάλεσαν μετά από τέσσερις ώρες και είπαν ότι το σκυλί είναι εκεί, αλλά δεν πήραν τα κουταβάκια».

Εν τω μεταξύ, το σκυλί θήλαζε κι έτσι εξαφανίστηκαν και τα κουταβάκια από τον προσωρινό χώρο που τα είχαν πάει οι πολίτες και τα φρόντιζαν.

Από τον δήμο αυτό που είπαν ήταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου έμενε στη Χαλκιδική και δεν τον ήθελε πια. Τότε ο κ. Κυριακάκης δήλωσε πως ήθελε να το υιοθετήσει. Όταν, όμως, πήγε την επόμενη ημέρα για να ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας του ζώου τότε του απάντησαν ότι το περασμένο βράδυ το σκυλί εξαφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι ανέφεραν στον κ. Κυριακάκη ότι το σκυλί που ήθελε να υιοθετήσει άνοιξε μία τρύπα από το κλουβί στο οποίο βρισκόταν και ύστερα χάθηκαν τα ίχνη του. Ωστόσο, υπάρχει ο φόβος πως «ενδεχομένως η σκυλίτσα κατασπαράχθηκε από άλλα σκυλιά», καθώς τα ζώα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο «είναι σε ημιάγρια κατάσταση και κανιβαλίζουν», τονίζεται στην καταγγελία.