Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Motor Oil: Υπό έλεγχο η φωτιά – Ολονύχτια επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση

Motor Oil: Υπό έλεγχο η φωτιά – Ολονύχτια επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειας με ελαφρά εγκαύματα

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίου Θεοδώρους αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Ισχυρές δυνάμεις

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες είχε απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μotor Oil από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα τέταρτο άτομο διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο επίσης με ελαφρά τραύματα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Only in

Αποκάλυψη in: Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους και τι δεν λειτούργησε στα Τέμπη

Η παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στους Αγίους Αναργύρους ξύπνησε μνήμες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πώς αποφεύχθηκε αυτή τη φορά το μοιραίο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024