Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Βιλανδρέδου στο Ρέθυμνο από την αγριότητα της επίθεσης εναντίον του 69χρονου κτηνοτρόφου, μέσα στο ποιμνιοστάσιό του.

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και πλέον νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Η επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος κτηνοτρόφος πυροβολήθηκε τουλάχιστον 4 φορές από δράστη, που παραμένει ασύλληπτος ακόμα, την περασμένη Παρασκευή (06.09.2024) και μάλιστα δεν δίστασε να του κόψει και την γλώσσα.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ – καρέ οι κινήσεις του.

Όπως είχε αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης στο LIVE NEWS υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση σε βάρος του θύματος. Στο βίντεο εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του άτυχου 69χρονου.

Ο λόγος της επίθεσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν σχετιζόταν με τον σασμό που δεν έγινε ποτέ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ο 26χρονος γιος του 70χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα και η οικογένειά του προχώρησε σε μηνύσεις.

Νέα στοιχεία οδηγούν σε ανατροπή

Η επίθεση στον κτηνοτρόφο είχε συνδυαστεί με εκείνο το περιστατικό καθώς θεωρήθηκε πως ήταν η συνέχεια της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η έρευνα της αστυνομίαw στρέφεται πλέον σε ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία και η αστυνομία έχει βρει το τι έχει συμβεί.

Τα νέα στοιχεία αφορούν και τις μετέπειτα κινήσεις του δράστη ενώ «κλειδί» για την υπόθεση είναι το κόψιμο της γλώσσας.