«Με ένα απλό τεστ θα το επιβεβαιώσουμε κι αυτό να σιγουρευτούμε ότι όντως πραγματικά είμαι ή δεν είμαι αυτός. Τόσο απλά».

Οι αδελφές του 6χρονου Μιχάλη Μήτρου λοιπόν, που ένα απόγευμα του ’85 χάθηκε από προσώπου γης, αναζητούν ακόμα και σήμερα να βρουν τι απέγινε το μικρότερο από τα συνολικά 5 παιδιά της οικογενείας.

«Έχω ανοίξει αυτό το φάκελο να βρεθεί η αλήθεια. Ό,τι και να έχει συμβεί να μάθουμε την αλήθεια σαν οικογένεια. Ζούμε έναν εφιάλτη τόσα χρόνια», είπε η αδελφή του.

Εκείνο το καλοκαίρι του ’85, ο μικρός Μιχάλης ήταν με τους γονείς και τα αδέλφια του στην στάνη της οικογένειας στο Λεβίδι Αρκαδίας. Κάποια στιγμή ξέφυγε από την προσοχή όλων και τα ίχνη του χάθηκαν για πάντα.

«Αρχίσαμε να τον ψάχνουμε μόλις φτάσαμε στο χωριό και δεν ήταν ο αδελφός μας. Γυρίσαμε πίσω, ψάξαμε γύρω- γύρω».

Πρόκειται για μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και 40 χρόνια. Οι αδελφές του μικρού Μιχάλη που σήμερα θα ήταν 45 χρονών επιθυμούν να μάθουν μήπως ο Πέτρος, ο άνθρωπος χωρίς ταυτότητα είναι τελικά ο χαμένος αδελφός τους.

 «Μοιάζει πάρα πολύ με τον Γιωργάκη»

Από την άλλη πλευρά, ένας φίλος του Πέτρου υποστηρίζει στο LIVE NEWS πως η ομοιότητα που έχει ο 42χρονος σε αυτές τις παλιές φωτογραφίες του με τον 10χρονο Γιωργάκη Παρασκευόπουλο είναι μεγάλη.

«Μοιάζουν καταπληκτικά. Και η κόρη του Πέτρου μοιάζει πάρα πολύ με τον μικρό Γιωργάκη. Τόσες συμπτώσεις;».

Συμπτώσεις ή μήπως όχι;

Ο κύριος Θεοδόσης πάντως ισχυρίζεται πως όταν μίλησε στον Πέτρο για αυτό το παιδί από την Γορτυνία που δεν βρέθηκε ποτέ, ο 45χρονος του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χωριό Δήμητρα ενώ ουσιαστικά δεν το είχε επισκεφτεί ποτέ.

«Ένα πολύ περίεργο και ενίσχυε την εκδοχή ότι μπορεί να είναι αυτό το παιδί είναι ότι μου περιέγραψε το ίδιο χωριό ακριβώς όπως το είχε στην μνήμη του. Σας λέω ειλικρινά. Μου είπε για την ανηφόρα, τη στροφή, ένας βράχος, χωρίς να ξέρει για ποιο χωριό μου λέει».

«Γι’ αυτό το τεστ (DNA) να μην φοβάται (η οικογένεια), δεν θα κάνω κάτι κακό. Ίσα- ίσα ψάχνω τις ρίζες μου. Αν θέλετε κάτι, ή κρύβεται κάτι πίσω αυτό… Εγώ απλά θέλω να μάθω αν είμαι εγώ αυτός ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Πέτρος.

Η ληξιαρχική πράξη του «αόρατου» ανθρώπου

-Απλά θυμόμουν κάποιον άνθρωπο που μου είχε πει «πού είσαι ρε Πέτρο;» κι από αυτό έβγαλα κι εγώ το όνομα μου.

-Άρα το όνομα σου είναι Πέτρος γιατί κάποιος σε φώναξε έτσι.

-Και το επώνυμο προέρχεται από το κουτσός.

-Ναι επειδή είχα ένα θέμα με το πόδι μου.

Κάπως έτσι αυτός άνθρωπος επέλεξε το όνομα και το επώνυμο του.

Πέτρος Κουτσούκης αναγράφεται και στην ληξιαρχική του πράξη που παρουσιάζει σήμερα το LIVE NEWS.

Η ημερομηνία γέννησης του υπολογίστηκε κατά προσέγγιση από την εξέταση των οστών του βάσει των οποίων είναι ένας άνδρας περίπου 42 ετών.

Το όνομα πατρός είναι φανταστικό, όπως και το όνομα της μητέρας του καθώς ο Πέτρος αναζητά ακόμα και σήμερα την οικογένεια του.

Η δραματική έκκληση της συντρόφου του

Την ώρα που ψάχνει τις ρίζες του, ο Πέτρος έχει φτιάξει την δική του οικογένεια. Έχει αποκτήσει μια κόρη με την σύντροφο του η οποία όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλάι του και με επιστολές της σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες ζητά να ασχοληθούν με την υπόθεση του.

«Έχασε την μνήμη του για άγνωστο λόγο και σας λέω πως πραγματικά δεν θυμάται. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν είναι αλλοδαπός και δεν έχει σκαρφιστεί την ιστορία του για να μείνει στην Ελλάδα. Είναι ορφανός άνθρωπος και γι’ αυτό δεν τον έχει αναζητήσει κανένας. Σας παρακαλώ πολύ, βοηθήστε μας», ‘έγραψε στην επιστολή της Αιγινήτειο.

Ο Πέτρος θα συνεχίσει να αγωνίζεται όπως λέει για να βρει τις ρίζες του και να αποκτήσει τα πολυπόθητα χαρτιά που θα τον καθιστούν νομοταγή πολίτη αυτής της χώρας.

«Ένα βασικό στοιχείο είναι η ηλικία»

O Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Πριν από λίγα χρόνια είχαμε μία υπόθεση, και δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Ταιριάζουν πολλά πράγματα με τις χρονολογίες. Πριν από 15 μέρες με ενημέρωσε ο συνάδελφός σας και ήρθα σε επαφή με την αδελφή του παιδιού και ενημέρωσα, και εκείνη μίλησε με τη δικηγόρο του ανθρώπου αυτού. Συμφωνήσαμε να έρθουν οι αδελφές και να κάνουμε τεστ DNA την επόμενη εβδομάδα. Ένα βασικό στοιχείο είναι η ηλικία και από ότι ακούμε ο Πέτρος έφυγε από ένα χωριό όπως και της οικογένειας πουν εκπροσωπώ. Μιλάνε για την Πελοπόννησο και οι δύο υποθέσεις».

«Είμαι πατέρας και δεν έχω αναγνωρίσει το παιδί γιατί δεν μπορώ να το κάνω»

Στην εκπομπή μίλησε και ο ίδιος ο κ. Πέτρος για την ιστορία του.

«Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολλές ενέργειες και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Είμαι πατέρας και δεν έχω αναγνωρίσει το παιδί. Θέλω να φυλάξω το παιδί μου από όλα αυτά γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά εμένα και δεν θέλω να βγάλω προς τα έξω το παιδί μου. Δεν το έχω αναγνωρίσει γιατί δεν μπορώ να το κάνω(σ.σ λόγω χαρτιών). Θυμάμαι ένα λεωφορείο που μπήκα μέσα και έκανα ταξίδι. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί έβρεχε και ανέβηκα στην Αθήνα. Με ρωτούσαν για τη ζωή μου και δεν θυμόμουνα. Είχα σκαρφιστεί μία ιστορία και την είχα πιστέψει».

«Έμενα και στα παγκάκια και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Έχω ζήσει πολύ δύσκολα. Έχω κάποια κενά μνήμης και δυσκολεύτηκα πολύ με αυτό.  Μόνα ΑΜΚΑ έχω αλλά τώρα είναι ανενεργό. Δούλευα ‘μαύρα’ στις δουλειές μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σαν να είμαι παράνομος. 10-15 χρόνια παλεύω με τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν άνθρωποι με ξέρουν 30 χρόνια. Μιλάω άπταιστα τη γλώσσα, είμαι Έλληνας. Σχολείο δεν έχω πάει. Είμαι πρόθυμος να πάω όπου θέλουν οι γιατροί για εξετάσεις. Έχω πρόβλημα μνήμης. Στην αστυνομία έχω δώσει αποτυπώματα, έχω δώσει τα πάντα, είμαι πολύ συνεργάσιμος αλλά για κάποιο λόγο το θέμα μου δεν έχει προχωρήσει. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις τώρα και ελπίζω να είμαι εγώ για να τελειώσει αυτό το πράγμα».