Συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα, η υπόθεση με το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance, το οποίο αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν «παλιοσίδερα».

Σήμερα παρουσιάζεται στον πταισματοδίκη Πολυγύρου, η δήμαρχος Κασσσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για το δυστύχημα.

Αποποιείται κάθε ευθύνη η δήμαρχος Κασσάνδρας

Αντικείμενο της ποινικής έρευνας – μίας εκ των τριών που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου αναφορικά με το δυστύχημα του περασμένου μήνα – είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των δημοτικών αρχών και υπηρεσιών για τις συνθήκες λειτουργίας και αδειοδότησης του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Το αναπάντητο «γιατί»

Η δήμαρχος Κασσάνδρας στο υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει φέρεται να αρνείται κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση του μοιραίου λούνα παρκ.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Χαλκιά, έχει πάρει ήδη δύο προθεσμίες για να δώσει εξηγήσεις, ενώ το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει είναι για ποιο λόγο παρότι ειδοποιήθηκε από την αστυνομία στις 9 Ιουλίου, οι δημοτικές υπηρεσίες δεν προχώρησαν σε έλεγχο της εγκατάστασης.

Τις προηγούμενες ημέρες, στην ίδια προκαταρκτική εξέταση,  εξηγήσεις μέσω υπομνήματος, έδωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  και ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε επίσης κάθε ευθύνη, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν μπορούσε να σφραγιστεί, παρά μόνο να επιβληθεί πρόστιμο, όπως και έγινε, καθώς ο δήμος, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι δέσμιος άλλων υπηρεσιών.