Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 13 συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές στα Χανιά για το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (16/09) στον προαύλιο χώρο του Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Δαίδαλο, στην «καρδιά» της πόλης των Χανίων, με δύο εξωσχολικούς να απειλούν και να τραυματίζουν με αιχμηρό αντικείμενο έναν 18χρονο μαθητή.

Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα – Ψάχνουν ακόμη έναν ανηλικο για εμπλοκή στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μλέσων ενημέρωσης, ο 18χρονος μαθητή-θύμα της επίθεσης αναγνώρισε τους δράστες, ενώ η Αστυνομία προχώρησε άμεσα σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν οκτώ ανήλικοι, ο ένας εκ των οποίων Αιγύπτιος και ηλικίας 17 ετών. Επίσης, συνελήφθησαν έξι γονείς (συμπεριλαμβανομένου και του γονέα του Αιγύπτιου) για παραμέληση ανηλίκου. Για την αιματηρή επίθεση αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο δράστης που χαράκωσε τον 18χρονο μαθητή στο πρόσωπο, είναι αιγυπτιακής καταγωγής ανήλικος.

Οι συλληφθέντες εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χανίων.

Πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο

Υπενθυμίζεται ότι για άγνωστη αιτία άναψαν τα αίματα μεταξύ των ανήλικων, ενώ κατά πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης ήταν εξωσχολικοί. Ο τσακωμός έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Ένας από τους δύο δράστες χαράκωσε το πρόσωπο του παιδιού, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε μαζί με τον φίλο του. Ο 18χρονος -που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία, οπότε και έλαβε τέλος το επεισόδιο. Τα αίτια που προκάλεσαν την συμπλοκή δεν έχουν γίνει γνωστά.