Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Αρχοντικά, εντυπωσιακά χωριά, γαλαζοπράσινα νερά»: Η Άνδρος έχει μαγέψει τους Γερμανούς

«Αρχοντικά, εντυπωσιακά χωριά, γαλαζοπράσινα νερά»: Η Άνδρος έχει μαγέψει τους Γερμανούς

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει τελειώσει, ωστόσο η Άνδρος συνεχίζει να αποθεώνεται από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ήταν πριν από λίγες εβδομάδες όταν η εφημερίδα Express την αποκάλεσε ως «τον μυστικό παράδεισο για αυθεντική ελληνική εμπειρία». Και όπως φαίνεται δεν ήταν η μόνη, καθώς η Άνδρος συνεχίζει να αποθεώνεται στο εξωτερικό, έστω κι αν το καλοκαίρι έχει τελειώσει και επίσημα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του site Merkur.de να κάνει ένα χορταστικό αφιέρωμα στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αναδεικνύοντας τις παραλίες, τη γαστρονομία, αλλά και επισημαίνοντας ότι η Άνδρος είναι ένα μέρος για όλους τους μήνες του χρόνου.

Σύμφωνα με το Merkur.de, «η ιστορία και ο πολιτισμός της Άνδρου επηρεάζονται έντονα από τη ναυτιλία. Ως πατρίδα πολλών καπετάνιων και ναυτικών, το νησί έχει στενή σύνδεση με τη θάλασσα. Αυτή η ναυτική παράδοση αντικατοπτρίζεται και στην τοπική γαστρονομία. Πιάτα με φρέσκο ψάρι σε συνδυασμό με τοπικές σπεσιαλιτέ κάνουν την καρδιά κάθε απαιτητικού των γεύσεων να χτυπά πιο γρήγορα. Στις πολυάριθμες ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας στο έπακρο».

Στη συνέχεια, το γερμανικό μέσο υπογραμμίζει πως «η Άνδρος δεν προσελκύει μόνο πολυάριθμους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νησί καταγράφει, επίσης, αυξανόμενους αριθμούς τουριστών εκτός της υψηλής περιόδου, όπως το ελληνικό Πάσχα ή το καρναβάλι. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των επισκεπτών τη χαμηλή περίοδο, όπως φαίνεται από τις αυξανόμενες κρατήσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου, μέσα στην τελευταία οκταετία ο προορισμός σημείωσε ρεκόρ αφίξεων από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2024 με 186.092 αφίξεις.

«Σε μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα για πολλά νησιά των Κυκλάδων και άλλους ελληνικούς προορισμούς, η Άνδρος όχι μόνο διατήρησε το μερίδιό της αλλά κατάφερε να ενισχύσει τις επιδόσεις και μάλιστα εκτός υψηλής σεζόν, σημειώνοντας νέα ρεκόρ. Τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους τοπικούς φορείς και τον δήμο, αυτό αποτελεί την καλύτερη ηθική ανταμοιβή των προσπαθειών που γίνονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Only in

Όπλα στα σχολεία – Ένα ανεξέλεγκτο σύγχρονο Φαρ Ουέστ στις ΗΠΑ

Αν και οι φονικές επιθέσεις με όπλα σε σχολεία παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ, το θέμα παραμένει ουσιαστικά εκτός της προεκλογικής συζήτησης. Άλλες χώρες, αντίθετα, λαμβάνουν μέτρα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024