Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η κατάθλιψη και οι τάσεις αυτοκτονίας: Οι δύσκολες στιγμές του αδερφού της Κέιτ Μίντλετον και ο σκύλος που τον έσωσε

Η κατάθλιψη και οι τάσεις αυτοκτονίας: Οι δύσκολες στιγμές του αδερφού της Κέιτ Μίντλετον και ο σκύλος που τον έσωσε

Ο Τζέιμς, αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, μέσα από το βιβλίο του «Ella: The Dog Who Saved My Life» μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και πως σώθηκε.

«Έχω τάσεις αυτοκτονίας. Σκέφτομαι τρόπους για να πεθάνω, ώστε να γλιτώσω από τα παρανοϊκά σκαμπανεβάσματα που με οδηγούν στα πρόθυρα της τρέλας», εκμυστηρεύεται ο Τζέιμς, αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, περιγράφοντας μια νύχτα του 2017 που όλα θα μπορούσαν να ανατραπούν για εκείνον και την οικογένειά του.

Ο Τζέιμς Μίντλετον υποφέροντας από καταθλιπτικές σκέψεις και βαθιά ψυχική ταλαιπωρία, αποφάσισε τότε να ανέβει στη στέγη της κατοικίας του, σκεπτόμενος ξανά και ξανά να κάνει το βήμα και να πηδήξει στο κενό βάζοντας τέλος στη ζωή του, αφού δεν μπορούσε να διαχειριστεί και να αντέξει άλλο τις σκοτεινές σκέψεις που βασάνιζαν το μυαλό του.

Ούτε ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος είναι δυστυχώς που βρίσκεται ένα βήμα πριν το κενό εξαιτίας αυτοκτονικών τάσεων. Ο 37χρονος αδερφός της πριγκίπισσας της Ουαλίας αποκάλυψε πως υποφέρει εδώ και χρόνια με την κατάθλιψη, για την οποία μίλησε αναλυτικά στο νέο του βιβλίο, μέσα από το οποίο εκφράζει την δική του διαδρομή και μάχη με την ψυχική του υγεία.

«Οι μαύρες σκέψεις συσσωρεύτηκαν. Τι να κάνω για να τις σταματήσω; Σκέφτηκα να πηδήξω από τη στέγη. Ποιος θα με έβρισκε; Ένας περαστικός οδηγός ταξί; », αναρωτήθηκε ο Τζέιμς και σκέφτηκε τι αντίκτυπο θα είχε μια ενδεχόμενη αυτοκτονία στην οικογένειά του.

Ο σκύλος που του έσωσε τη ζωή

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ella: The Dog Who Saved My Life», ο Τζέιμς Μίντλετον πέρα από την κατάθλιψη, θέλησε να μιλήσει και για τον σκύλο που κυριολεκτικά του έσωσε τη ζωή.

Οι σκοτεινές σκέψεις του σταμάτησαν, όταν το βλέμμα του συνάντησε το βλέμμα της Έλλα, του πιστού κόκερ σπάνιελ, που του κρατούσε συντροφιά. «Καθώς πήγαινα πέρα δώθε (στη στέγη) κοίταξα κάτω μέσα από τον φεγγίτη και είδα τα ευγενικά μάτια της Έλλα να με κοιτάζουν. Όπως και εγώ, έμεινε και αυτή ξάγρυπνη όλη τη νύχτα. Αισθάνεται την ασυνήθιστη, ανήσυχη ψυχική κατάστασή μου», αναφέρει στο βιβλίο του ο Μίντλετον.

Όπως γράφει, δεν κατέβηκε αμέσως από τη στέγη εκείνη τη νύχτα, αλλά η παρουσία της Έλλα έβαλε φρένο στις μαύρες σκέψεις που έκανε για να δώσει τέλος στη ζωή του. «Αυτός είναι ο λόγος που δεν έκανα το μοιραίο πήδημα. Είναι η Έλλα, ο σκύλος που έσωσε τη ζωή μου» γράφει ο αδελφός της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η Έλλα ήταν στο πλευρό του στη μάχη κατά της κατάθλιψης. Όμως και η σκέψη ποιος θα την φροντίζει, αν εκείνος φύγει από τη ζωή, τον κράτησε ζωντανό, όπως γράφει στο βιβλίο του. Άλλωστε, η Έλλα εκείνη την περίοδο ήταν ο μόνος του «συγκάτοικος» στο διαμέρισμά του. «Αυτή ήταν η σύντροφος μου, η ελπίδα μου, το στήριγμά μου στις πιο σκοτεινές μέρες», αναφέρει ο αδελφός της Κέιτ Μίντλετον.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Τζέιμς Μίντλετον ανακοίνωσε πως γράφει ένα βιβλίο για την αγαπημένη του Έλλα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Εκείνη την περίοδο ο Τζέιμς έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram: «Πολλοί από σας με ρωτάτε αν θα γράψω ποτέ ένα βιβλίο, όταν η Έλλα «έφυγε» άρχισα να γράφω όλες τις περιπέτειες μας και τις αναμνήσεις ως ένα μέσο για να διαχειριστώ την θλίψη».

Ο Μίντλετον δήλωσε πως ελπίζει με το βιβλίο του να βοηθήσει τους ανθρώπους «να μιλάνε πιο ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και την ανάγκη για επαφή, ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα ζώα». Εκτός από συγγραφέας, ο James έχει ιδρύσει την εταιρεία «James & Ella» με προϊόντα για σκύλους. Το 2021 ο αδερφός της Κέιτ παντρεύτηκε την Γαλλίδα οικονομολόγο Αλίς Θεβενέ. Τον Οκτώβριο του 2023 το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Ινίγκο.

Όταν τον περασμένο Μάρτιο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε δημόσια πως διαγνώστηκε με καρκίνο, ο αδελφός της Τζέιμς στάθηκε στο πλευρό της όπως και ολόκληρη η οικογένεια. Αμέσως μετά την αποκάλυψη που έκανε η μέλλουσα βασίλισσα για την μάχη με τον καρκίνο, ο Τζέιμς Μίντλετον δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία από εκδρομή με την μεγαλύτερη αδελφή του στο βουνό και έγραψε στη λεζάντα: «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ανέβει σε πολλά βουνά μαζί. Ως οικογένεια, θα ανέβουμε και αυτό (το βουνό) μαζί σου».

To βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

* Πηγή: Grace

Only in

Αποκάλυψη in: Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους και τι δεν λειτούργησε στα Τέμπη

Η παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στους Αγίους Αναργύρους ξύπνησε μνήμες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πώς αποφεύχθηκε αυτή τη φορά το μοιραίο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024