Η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι μια συναρπαστική στιγμή, καθώς είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνετε το σπίτι των ονείρων σας πραγματικότητα.

Όσο όμως κι αν μας αρέσει μια μεγάλη ανακαίνιση του σπιτιού, μερικές φορές οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που μπορούν να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Το να αλλάζουμε τους χώρους του σπιτιού μας με απλές αλλαγές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνουμε το σπίτι μας (και εμάς) να νιώθουμε ανανεωμένοι.

Αν δεν θέλετε να κάνετε μια ριζική ανακαίνιση στην κουζίνα, το σαλόνι ή το μπάνιο σας καθώς αυτή μπορεί να εκτινάξει τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, κάντε αλλαγές στο χώρο του σπιτιού σας και επενδύστε σε έπιπλα και μικροσυσκευές που θα δώσουν έναν άλλο αέρα ανανέωσης στον χώρο σας.

Μετακινήστε τα έπιπλα

Η απλή μετακίνηση των επίπλων σας σε μια νέα σύνθεση μπορεί να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τον καναπέ σας έτσι ώστε να βλέπει προς το φως του ήλιου για να απορροφήσετε τις αναζωογονητικές ακτίνες ή δημιουργήστε καθιστικά με πολυθρόνες. Διακοσμήστε τα τραπέζια του σαλονιού με ένα φυτό ή κερί.

Με την αναδιάταξη των επίπλων σας μπορείτε να επαναφέρετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε ένα δωμάτιο, να είστε δημιουργικοί με τα έπιπλά σας και να τους δώσετε έναν νέο σκοπό.

Γίνετε δημιουργικοί με τα μικροέπιπλά σας και δώστε τους έναν νέο σκοπό.

Αγκαλιάστε το φυσικό φως

Ανοίξτε τις κουρτίνες και τις περσίδες και αφήστε το φως να μπει μέσα. Γεμίζοντας ένα αχνό δωμάτιο με φυσικό φως μπορεί να του δώσει νέα ενέργεια και συχνά θα διαπιστώσετε ότι θα θέλετε να το χρησιμοποιείτε περισσότερο. Αν έχετε βαριές κουρτίνες, αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να τις αλλάξετε με ένα ελαφρύτερο λινό ή βαμβακερό ύφασμα για να αφήσετε να μπει περισσότερο φως.

Αλλαγή αξεσουάρ

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε νέα όψη σε ένα δωμάτιο είναι μερικά καλά τοποθετημένα αξεσουάρ. Η εισαγωγή κεριών, βάζων και βιβλίων προσθέτει προσωπικότητα και ενδιαφέρον στο χώρο σας. Αξίζει να τα αλλάζετε με κάθε εποχή για να διατηρείτε την αίσθηση της φρεσκάδας. Και μη σταματάτε στα μικρότερα αξεσουάρ, δοκιμάστε να αλλάξετε και τα έργα τέχνης στους τοίχους σας. Αλλάζοντας τις φωτογραφίες ή τους πίνακες ζωγραφικής από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μπορείτε να δώσετε στον χώρο μια αίσθηση νεότητας.

Αλλάξτε την κουζίνας σας

Αν σας το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας προχωρήστε σε μια ριζική ανακαίνιση της κουζίνας. Επιλέξτε το στυλ και το χρώμα των ντουλαπιών σας και επενδύστε σε νέες πιο έξυπνες οικιακές συσκευές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Βάλτε σε προτεραιότητα την αγορά νέας κουζίνας, ενός μεγάλου ψυγείο και εκτός από το πλυντήριο ρούχων σας επενδύστε σε ένα πλυντήριο στεγνωτήριο.

Αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε ριζική ανανέωση επενδύστε σε μικροσυσκευές που θα κάνουν τη διαφορά στα πρωινά σας.

Επιλέξτε καφετιέρες ρετρό που θα δώσουν άλλο αέρα στην κουζίνας σας, χρωματιστές φρυγανιέρες, inox βραστήρες αλλά και μικρές τοστιέρες για τον πάγκο της κουζίνας σας.

Διαμορφώστε το γραφείο σας

Ο χώρος στον οποίο εργάζεστε μπορεί να σας φαίνεται βαρετός. Το πρώτο βήμα για την ανανέωση του γραφείου σας στο σπίτι είναι να απαλλαγείτε από την ακαταστασία που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Σκεφτείτε την εργονομία της εγκατάστασης του γραφείου σας στο σπίτι. Η καρέκλα, το γραφείο και η οθόνη του υπολογιστή σας θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να προάγουν την καλή στάση του σώματος και να μειώνουν τον κίνδυνο δυσφορίας ή καταπόνησης. Εάν είναι απαραίτητο, επενδύστε σε εργονομικά έπιπλα για να εξασφαλίσετε έναν άνετο και παραγωγικό χώρο εργασίας.

Είτε φτιάχνετε το σπίτι σας από την αρχή, είτε απλά θέλετε να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης, στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε ότι και ψάχνετε, σε απεριόριστη ποικιλία και ασυναγώνιστες τιμές.

Κάντε τις αγοράς σας εύκολα και γρήγορα και επιλέξετε την υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA ώστε όλα σας τα έπιπλα και οι συσκευές να σας παραδοθούν σε μια αποστολή σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.