Η βρώμη είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για χορταστικό και νόστιμο πρωινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Το βασικό πρόβλημα, πολλές φορές, είναι ότι μπορεί να γίνει βαρετό. Μην απογοητεύεστε… Υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες και τρόποι για να απογειώσετε το πρωινό oatmeal σας.

Δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις και καλή απόλαυση.

1. Ψήστε ή βράστε τη βρώμη

Βάλτε τη βρώμη στο φούρνο ή σε μια κατσαρόλα. Στην πρώτη περίπτωση, αν την πασπαλίσετε και με κανέλα, θα θυμίζει μπάρα δημητριακών. Στη δεύτερη περίπτωση, με λίγο γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού, θα μοιάζει με πεντανόστιμη κρέμα. Μπορείτε να προσθέσετε και σιρόπι σφενδάμου, σπόρους chia και εκχύλισμα βανίλιας πριν την μαγειρέψετε.

2. Φτιάξτε τη βρώμη σε τσάι

Βράστε την αγαπημένη σας ποικιλία τσαγιού ή βότανα και στη συνέχεια ανακατέψτε τη βρώμη. Η γεύση από earl grey ή τριαντάφυλλο θα δώσει μια υπέροχη αίσθηση στο oatmeal σας. Προσθέστε, αν θέλετε, αποξηραμένα κράνμπερι ή σταφίδες.

3. Προσθέστε κατεψυγμένα φρούτα

Τα κατεψυγμένα ή και τα φρέσκα φρούτα είναι ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό μπολ βρώμης. Συνδυάστε βατόμουρα, μάνγκο, ροδάκινα και φράουλες, μύρτιλα, μήλο και μπανάνα. Αν είναι παγωμένα το ζεστό μείγμα βρώμης θα τα μαλακώσει απευθείας. Και αυτόματα, δίνετε ένα φοβερό μπουστάρισμα στην ενέργειά σας.

4. Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά

Δείτε τη βρώμη ως καμβά για να ζωγραφίσετε με τις απίστευτες μυρωδιές και τα υπέροχα χρώματα των μπαχαρικών. Πασπαλίστε με κανέλα ή τζίντζερ ή σκόνη κάρυ για μια αλμυρή εκδοχή.

5. Τρίψτε λίγο τυρί

Η βρώμη συνδυάζεται υπέροχα και με κάτι αλμυρό. Μην φοβηθείτε το τυρί. Λίγη παρμεζάνα και μερικοί ξηροί καρποί θα σας ενθουσιάσουν με το κρεμώδες και χορταστικό αποτέλεσμα. Φανταστείτε ένα πολύ πιο ανάλαφρο ριζότο. Ιδιαίτερα για τις κρύες μέρες, θα αποτελέσει την ιδανική λύση για πρωινό.

6. Ανακατέψτε λαχανικά

Αν επιλέξετε την αλμυρή εκδοχή της βρώμης, μην ξεχάσετε και τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε καρότα ή κολοκυθάκια, ακόμα και μπρόκολο που έχετε ψήσει από την προηγούμενη μέρα και σας έχουν περισσέψει. Με λίγο αλατάκι και γιαούρτι θα ενθουσιαστείτε. Αυτός είναι και ένας έξυπνος τρόπος να τρώτε περισσότερα λαχανικά μέσα στη μέρα σας.

7. Μην ξεχνάτε το γιαούρτι

Το γιαούρτι σε οποιαδήποτε γεύση ταιριάζει απόλυτα με τη βρώμη, παρέχοντας και έξτρα πρωτεΐνη. Μισό φλιτζάνι βρώμη περιέχει περίπου πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά μαζί με το γιαούρτι θα υπερτετραπλασιάσετε την ποσότητα.

8. Τολμήστε την βρώμη με αυγά

Τα αυγά, ποσέ ή βραστά θα δημιουργήσουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και βουτυρώδη υφή στο αλμυρό oatmeal σας, προσθέτοντας και πρωτεΐνη στο γεύμα σας.

9. Αναμείξτε ξηρούς καρπούς

Για έξτρα φυτικές ίνες, βιταμίνες, καλά λιπαρά και πλούσια γεύση, προσθέστε στη βρώμη τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς. Το πρωινό θα γίνει πιο τραγανό και ευχάριστο, ενώ θα σας χορτάσει περισσότερο. Αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φουντούκια… Συνδυάστε ό,τι έχετε όρεξη. Αν θέλετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, αντί για ολόκληρους ξηρούς καρπούς επιλέξτε το πλούσιο βούτυρό τους. Δοκιμάστε φυστικοβούτυρο με λίγο μέλι, ταχίνι ή φουντουκοβούτυρο με κακάο και βρώμη.

10. Τρίψτε μαύρη σοκολάτα

Λίγα κομματάκια μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή cacao nibs θα εξιτάρουν τη γεύση σας. Το oatmeal σας θα μετατραπεί σε ένα σούπερ αντιοξειδωτικό πρωινό, που θα ευχαριστήσει όλες τις αισθήσεις σας.

* Πηγή: Vita