Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη: Γέφυρα συνεργασίας σε τουρισμό, πολιτισμό και καινοτομία

Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη: Γέφυρα συνεργασίας σε τουρισμό, πολιτισμό και καινοτομία

Οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, βρήκαν κοινά πεδία συνεργασίας κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στην Τουρκία.

Τις προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο συζήτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν εχθές Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλη Γάκη, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι δύο πόλεις συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς και μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά πεδία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο δήμων στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας που θα εργαστεί για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου κοινών δράσεων, το οποίο θα επικυρωθεί με την επίσκεψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στη Θεσσαλονίκη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Προτεραιότητα η ανάπτυξη διεθνών, παραγωγικών συνεργασιών»

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε.

Στη συζήτησή μας του επισήμανα πως για εμάς συνιστά προτεραιότητα η ανάπτυξη διεθνών, παραγωγικών συνεργασιών με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών, την ενδυνάμωση του πολιτιστικού προϊόντος και την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού.

Τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, αυτές τις δύο ιστορικές πόλεις, τις συνδέει το πλούσιο παρελθόν, το δημιουργικό παρόν και το αισιόδοξο μέλλον, για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε, προς όφελος των πολιτών μας.

Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε από κοινού συνθήκες μόνιμης, σταθερής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Για τον λόγο αυτό, παροτρύνουμε τους πολίτες Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης να επισκέπτονται τις δύο πόλεις».

Only in

H Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη νέα Κομισιόν - Ο ρόλος του Τζιτζικώστα

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024