«Νέα  δεδομένα για τον χαλβά Φαρσάλων δημιουργεί η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να γίνει πλέον ο χαλβάς ένα πιστοποιημένο προϊόν αντίστοιχο του ΠΟΠ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατά τον χαιρετισμό του στη γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα.

Ο κ. Κουρέτας, μάλιστα, παρέδωσε στον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου τον ολοκληρωμένο φάκελο από την Περιφέρεια για την πιστοποίηση του προϊόντος.

«Μονόδρομος για την βιωσιμότητα των τοπικών προϊόντων»

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της γιορτής, ο Δημήτρης  Κουρέτας  υπεραμύνθηκε της  στρατηγικής που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων σε μια κοινή προσπάθεια πιστοποίησης προϊόντων της Λάρισας ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ή Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης,

«Είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των τοπικών προϊόντων και να πετύχουμε την ανάταση της τοπικής οικονομίας.Tο χρωστάμε στους ανθρώπους του μόχθου»  επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και γνωστοποίησε  ότι αρχές του έτους η  Περιφέρεια  θα οργανώνει έκθεση τοπικών προϊόντων στο Σύνταγμα όπου ο χαλβάς θα έχει ξεχωριστή θέση. Επιπλέον ανέφερε ότι  «Την επόμενη χρονιά η γιορτή αναμένεται να κρατήσει για αρκετές ημέρες, όπου θα φέρουμε ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα πρέπει να σκύψουν πάνω στον χαλβά, να μάθουν τι είναι ο χαλβάς και φοιτητές από διάφορα τμήματα γεωπονίας και χημείας για να αρχίσει σιγά σιγά ο χαλβάς να αποκτά την αξία που πρέπει να έχει» .