Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το διχασμένο κοινό και η ΝΔ που ακούει το λαό να της λέει «βρε άντε από δω»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το διχασμένο κοινό και η ΝΔ που ακούει το λαό να της λέει «βρε άντε από δω»

Πανικός στο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις που βγάζει τους βουλευτές στις ρούγες, να πούνε άραγε τι; Τα σενάρια για το ΠΑΣΟΚ και ο διχασμός που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, μπορεί η αντιπολίτευση να σέρνεται χαμένη στις εσωκομματικές της διαδικασίες, αλλά μη νομίζετε ότι στην κυβέρνηση, κι ιδιαίτερα εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου όλα είναι ρόδινα. Κάθε άλλο. Τα «παιδιά» εκεί στο νεοκλασικό της Ηρώδου του Αττικού βλέποντας την μία μετά την άλλη τις δημοσκοπήσεις – και τα περίφημα focus groups – να επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν απλώς «χαλαρή ψήφος». Αλλά αποδοκιμασία και αποστασιοποίηση – φεύγουν τρέχοντας, κατά το κοινώς λεγόμενο. – κινούνται στα όρια του πανικού!

Πανικός

Τελευταίο «μαντάτο» είναι η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου είναι 23,7%. Θα έχετε παρατηρήσει υποθέτω ότι – νομίζω – καμία από τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου δεν έχει δώσει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου πάνω από το 25% – και πολλά λέω. Εξ αυτού του λόγου κι ο πανικός!

Η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου

Ηδη η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου αποφάσισε να συγκροτήσει το κόμμα της. Και μετά από την «στρατολόγηση» του κ. Κώστα Κόλλια, από τη Νέα Δημοκρατία αποχώρησε και ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος. Αυτός που είχε διαγράψει ο Μητσοτάκης και μετά τον ξαναπήρε στο κόμμα στα μουλωχτά. Ε, τον έχασε, έφυγε γι’ άλλη γη κι άλλα μέρη. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή. Όπως μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει πολλά και στριφογυρίζει στο Μαξίμου σχεδόν καθημερινά η γκρίνια για το επιτελείο του Κυριάκου είναι τέτοια που δεν απέχουμε και πολύ από τα «συντροφικά» μαχαιρώματα. Κοινώς, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας στο μέλλον.

Έργο

Ένα από τα μέτρα που έπεσε στο τραπέζι μπας και σταματήσει η δημοσκοπική καθίζηση είναι το γνωστό, «βγείτε στο λαό, κάντε δουλειά για το κόμμα, αναδείξτε το έργο της κυβέρνησης». Έλα όμως που για να αναδείξεις κάτι θα πρέπει να το έχεις. Τί ακριβώς θα αναδείξουν οι βουλευτές; Την ακρίβεια ή τα αόρατα μέτρα καταπολέμησής της; Τις υψηλές τιμές στην ενέργεια; Τα απλησίαστα ενοίκια; Το διαλυμένο ΕΣΥ; Θέλω να πω, καλή η επίκληση του «αδιαμεσολάβητου», αρκεί να έχεις κάτι να δείξεις. Γιατί είδαμε και ο Stefanos που έκανε τα ίδια που κατέληξε.

Ιδια τύχη

Τούτων δοθέντων είμαι βεβαία πως η νέα επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης θα έχει την τύχη των άλλων στο παρελθόν. Για ένα μόνο λόγο: διότι ο κόσμος, οι πολίτες δεν θέλουν καταγραφή, θέλουν λύση στα προβλήματα τους. Και δυστυχώς αυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τα άλλα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα. Πως λέμε «χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» ένα τέτοιο πράγμα. Εξάλλου, όπως φάνηκε και στη χθεσινή δημοσκόπηση το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τους ικανοποίησε από καθόλου έως λίγο… Άνθρακες ο θησαυρός Κυριάκο!

Ψηφίζουν αντιδεξιά!

Τώρα στην κεντροαριστερά η κατάσταση εξελίσσεται με την δυναμική που έχει ήδη αποκτήσει. Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει να αποκτά αντιδεξιά χαρακτηριστικά. Καμία συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, είναι το μήνυμα. Βέβαια δεν το υποστηρίζουν όλοι, αλλά οι περισσότεροι.

Οι τέσσερις από τους έξι

Στεντορεία τη φωνή το διακήρυξε χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Και το έχουν υποστηρίξει ο κ. Χάρης Δούκας, ο κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Μιχάλης Κατρίνης – εξ όσων γνωρίζω και θυμάμαι! Και πλέον οι έξι υποψήφιοι ετοιμάζονται για το δεύτερο – τηλεοπτικό αυτή τη φορά – debate. Όπως καταλαβαίνετε δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες όσων έλεγαν πως η προσέλευση των ψηφοφόρων θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 300.000!

Επιδεινώθηκαν

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου μετά από την άρση του πληρεξουσίου από τον πρώην πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη προς τον γενικό διευθυντή του κόμματος, η εσωτερική κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Σχεδόν δραματικά. Κι ιδιαίτερα στα οικονομικά.

Οργανωτική ανασύνταξη

Η πλευρά του έκπτωτου προέδρου βρίσκεται σε φάση οργανωτικής ανασύνταξης. Η επόμενη μάχη θα δοθεί – και θα είναι σκληρή να μου το θυμηθείτε – για την εκλογή των συνέδρων. Σε ποια πλευρά θα ανήκουν. Ηδη διάφορα στελέχη της επιρροής του κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και κάνουν καταμέτρηση δυνάμεων πανελλαδικά.

Με ποιον;

Όχι πως η άλλη πλευρά – των «87» – δεν κινείται. Αλλά αυτή πρέπει να λύσει ένα βασικό πρόβλημα, με ποιον ή ποια επικεφαλής θα πάει στις εσωκομματικές εκλογές. Ακόμη το πρόσωπο – παρά τα όσα κυκλοφορούν – παραμένει ζητούμενο. Εκτός βέβαια από την πλευρά του κ. Παύλου Πολάκη.

Only in

H Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη νέα Κομισιόν - Ο ρόλος του Τζιτζικώστα

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024