Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Πατέλης: «Η χώρα μας πέρασε μία μεγάλη κρίση» – Η δικαιολογία για τις αυξήσεις – ψίχουλα της ΔΕΘ

Αλέξης Πατέλης: «Η χώρα μας πέρασε μία μεγάλη κρίση» – Η δικαιολογία για τις αυξήσεις – ψίχουλα της ΔΕΘ

«Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν 45, ήταν πολλά και πολύπλοκα» είπε ο Αλέξης Πατέλης σε συνέντευξη του

Σε συνέντευξη του, ο Αλέξης Πατέλης μίλησε αναφορικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Αρχικά, ανέφερε ότι «Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν 45, ήταν πολλά και πολύπλοκα. Στο εισόδημα είχαμε παρεμβάσεις για πολλές κοινωνικές ομάδες, δηλ. δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν την μείωση των ασφ. εισφορών κατά μία μονάδα.»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο οικονομικό σύμβουλος του πρωθυπουργού ανέφερε « Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις για πρώτη φορά 4 συνεχόμενα έτη (2024-27), οι ελ. Επαγγελματίες κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, συνταξιούχοι, είναι νομοθετημένη η αύξηση, αγρότες ΕΦΚ στο πετρέλαιο, το νέο πρόγραμμα για τα θερμοκήπια, κάθε κατηγορία λαμβάνει και κάτι επιπλέον.

Στο στεγαστικό δεν είναι μόνο το «Σπίτι μου ΙΙ» που είναι βέβαια άλλα δύο δισεκατομμύρια περίπου 20.000 συμπολίτες μας. Είναι και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», του οποίου η επιδότηση διπλασιάζεται. Έχουμε ένα νέο πρόγραμμα για όποιον θέλει να ανακαινίσει το σπίτι του, και είναι χωρίς εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια», είπε.

«Είναι 790.000 τα κλειστά ακίνητα στην χώρα μας»

Ακόμη, ο κ. Πατέλης ανέφερε: «Υπάρχει η κοινωνική κατοικία που θα ξεκινήσει με την κοινωνική αντιπαροχή και υπάρχουν και τα μέτρα που λάβαμε για το Airbnb και για τα κλειστά ακίνητα. Είναι 790.000 κλειστά ακίνητα στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και δίνεται η ευκαιρία σε όποιον ανοίξει το σπίτι του, να απαλλαγεί από τον φόρο ακινήτων για 3 χρόνια»

Αναφορικά με τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων ο κ. Πατέλης σημείωσε πως, «την περασμένη 10ετία ο πληθυσμός μας βαίνει μειούμενος, όμως ο αριθμός των νοικοκυριών αυξάνεται. Ο κόσμος επιλέγει να μένει ή μόνος του ή σε περισσότερα νοικοκυριά από ό,τι στο παρελθόν. Αυτό έχει δώσει μια πίεση στις τιμές. Όμως με 790.000 κλειστά ακίνητα, πρέπει ο πρώτος στόχος είναι να δούμε αν μπορούν να πέσουν κάποια στην αγορά.»

«Η χώρα μας πέρασε μια μεγάλη κρίση»

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Πατέλης απαντά στα επιδόματα παιδιού λέγοντας «Αυξήσαμε τα επιδόματα παιδιού και είχαμε αύξηση του αφορολόγητου 1000 ευρώ.» Σε ερώτηση για την ακρίβεια, ανέφερε ότι υπήρξαν μέτρα για το πρόβλημα αυτό και πρόσθεσε «Πρέπει να θυμηθούμε ότι η χώρα μας πήγε στα μνημόνια και πέρασε μια μεγάλη κρίση. Δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε μέχρι τις δυνατότητές μας.

Το 2025 έχουμε παραγγελίες 1,6 δισ ευρώ για φρεγάτες Belharra. Υπάρχουν πολλά θέματα, όπως η άμυνά μας και η ασφάλεια. Το επίδομα για τα νυχτερινά είναι μία πρώτη κίνηση και εντάσσεται στο πλαίσιο όλων των άλλων κινήσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την αύξηση του εισοδήματος», σχολίασε κλείνοντας ο κ. Πατέλης.

Δείτε το βίντεο

Only in

Το Μαξίμου βάζει φρένο στις διαρροές προς τα δεξιά

Οσο η κυβέρνηση περιμένει την εκλογή νέας ηγεσίας σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε εφαρμογή σχέδιο για να μειώσει την απώλεια συντηρητικών ψηφοφόρων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024