Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Καζάνι που βράζει το κόμμα εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας
Εικόνα από το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Καζάνι που βράζει το κόμμα εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης στις 16:00 θα βρεθούν η διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου και η εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, με την πλευρά Κασσελάκη να εξαπολύει πυρά προς τον πρόεδρο της Κ.Ο., Νίκο Παππά, ότι «τους πούλησε» βάσει του σχολίου που ο τελευταίος είχε κάνει ότι «αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εκπέσει, θα πάει στην ΔΕΘ».

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης στις 4 το απόγευμα αναμένεται να βρεθούν η διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου και η εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση, στις 24 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι εκτός κούρσας για την αρχηγία έχει τεθεί με δήλωσή του ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο Παύλος Πολάκης, από την πλευρά του, δηλώνει έτοιμος να τρέξει την εκλογική κούρσα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να θέσει υποψηφιότητα. Πάρα πολύ πιθανή φαίνεται να είναι η υποψηφιότητα Φάμελλου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο Νικόλας Φαραντούρης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί πάντως να μοιάζει καζάνι που βράζει, την ώρα που όλοι περιμένουν τον Στέφανο Κασσελάκη να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή όχι. Στο εν γένει συγκρουσιακό κλίμα, έρχεται και η αναφορά του Νίκου Φελέκη σε μια στιχομυθία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φέρεται να του είπε ότι «αν πέσει ο Κασσελάκης πάμε με Φάμελλο». Αν ισχύει αυτό, τότε στο Συνέδριο τον Φεβρουάριο η Όλγα Γεροβασίλη προφανώς δεν σήκωσε το γάντι γιατί δεν είχε τις «ευλογίες» Τσίπρα.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του Κασσελάκη φαίνεται να είναι υψηλότερα και από αυτά του Αλέξη Τσίπρα, όταν κάποια στελέχη του κόμματος φαίνεται να προσπαθούν να βρουν τρόπο ώστε να μην κατέβει υποψήφιος ο «έκπτωτος» πρόεδρος. Στελέχη από την πλευρά των 100, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, θέτουν ευθέως θέμα διαγραφής για τον Στέφανο Κασσελάκη, την οποία βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζει επιβεβλημένη.

Συγκρουσιακό παραμένει το κλίμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ώρα που οι αψιμαχίες με την πλευρά Κασσελάκη δεν έχουν τέλος

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει πίσω την εξουσιοδότηση που είχε κάνει στον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το στρατόπεδό του να επιμένει να μιλά για κενό εξουσίας. Την ίδια ώρα κομματικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του κόμματος ούτε διοικητικά ούτε οικονομικά και ότι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ.

Πώς απαντά στις επικρίσεις ο Νίκος Παππάς

Όσον αφορά ενδεχόμενη διαγραφή Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς έχει ταχθεί κατά μιας τέτοιας απόφασης. «Εγώ ψήφισα κατά της πρότασης μομφής. Δεν θεωρούσα ότι έπρεπε να πάμε σε μια νέα προεδρική εκλογή. Αλλά το καταστατικό είναι σαφές. Δεν υπάρχει ανέλεγκτη και μη ανακλητή εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.

«Όλη αυτή η μεγάλη πλειοψηφία της βάσης καπελώνεται από αυτό το 3%» είναι η απάντηση της πλευράς Κασσελάκη. Όπως δήλωσε ο Πέτρος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, «προσπαθούν μια ομάδα στελεχών να διολισθήσουμε ξανά στη νέα αριστερά εσωτερικού. Να κάνουμε ένα κακέκτυπο του ΚΚΕ Εσωτερικού».

«Δεν έχω φοβηθεί ποτέ την ευθύνη. Πρέπει να πατήσουμε στις συλλογικές μας αποφάσεις και να πάμε παρακάτω όλοι μαζί. Αν τις διαβάσει κανείς θα αναρωτηθεί από πού προκύπτει αυτό το σκηνικό της τεράστιας έντασης διότι είναι πολιτικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες έχουμε συμφωνήσει. Η ένταση είναι αναντίστοιχη και περιμένω να δω όσους θέσουν υποψηφιότητα να πουν πώς θα ενώσουν το κόμμα», είπε χθες ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο MEGA.

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε, τέλος, όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Είπα και στο συνέδριο του Φεβρουαρίου πως θα πρέπει να κάνουμε βήματα για να λειτουργήσουμε συλλογικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα προγραμματικό οπλοστάσιο που τον βοήθησε να πάει με τον Αλέξη Τσίπρα να καταστεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Αυτό το οπλοστάσιο δεν πρέπει να το βάλουμε στην άκρη. Έχουμε κάνει όλοι λάθη. Λάθη έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης όπου δεν επέτρεψαν στις προγραμματικές προτάσεις να βρουν τη θέση που τους αρμόζει στο δημόσιο διάλογο».

Only in

H Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη νέα Κομισιόν - Ο ρόλος του Τζιτζικώστα

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024