Τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή κάποιου ως υποψήφιου πρόεδρου στις επερχόμενες εκλογές αλλαγής ηγεσίας βάζει επι τάπητος η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προϋποθέσεις αυτές δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να τεθεί και ζήτημα κατάθεσης πόθεν έσχες των υποψηφίων και αυτό γιατί δεν «πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», αλλά και για να καλυφθούν τα κενά του καταστατικού.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι όροι δεν θα είναι φωτογραφικοί, θα είναι ισότιμοι και αντικειμενικοί για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση του αποκλεισμού κάποιου υποψήφιου.

Πόθεν έσχες

Τα βλέμματα ωστόσο είναι στραμμένα στον κ. Κασσελάκη ο οποίος αναμένει τις σημερινές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για να ανακοινώσει μέσω social media κατά πάσα πιθανότητα την υποψηφιότητά, αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη.

Στις σκέψεις που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας είναι ακόμη και η βεβαίωση οτι ο υποψήφιος δεν είναι μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου και ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Στελέχη της ομάδας των «100» και όχι μόνο θεωρούν ότι η υπόθεση του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη είναι ένα ακόμη ανοιχτό ζήτημα για τον κ. Κασσελάκη και για το ΣΥΡΙΖΑ.

Επι της ουσίας ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει το πόθεν έσχες του στη δημοσιότητα παρά μόνο το περίφημο excel στην προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Μια κίνηση που σύμφωνα και με τον Παύλο Πολάκη είχε δώσει λαβές στη ΝΔ για να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε γυρίσει μπούμερανγκ όπως έχει δηλώσει δημόσια προκαλώντας σοβαρό επικοινωνιακό πλήγμα στο κόμμα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος το κατέθεσε μετά τις ευρωεκλογές στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της Βουλής στελέχη επιμένουν ότι αυτό πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα και στο ίδιο το κόμμα.

50 υπογραφές από την ΚΕ

Η παντελής απουσία από το καταστατικό όρων και προϋποθέσεων – δεν ορίζεται ούτε ο χρόνος που πρέπει να είναι κάποιος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την προεδρία – κάνει τα στελέχη του κόμματος να έχουν δεύτερες σκέψεις «για να προστατευτούμε από ατυχείς επιλογές».

Αυτή τη φορά εξετάζεται να αυξηθεί ο αριθμός στις 50 υπογραφές των μελών της ΚΕ που θα πρέπει να συνυπογράψουν την υποψηφιότητα κάποιου μέλους.
Πέρσι πάντως ο κ. Πολάκης δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και τις 30 υπογραφές καθώς κανείς δεν γνώριζε τον Στέφανο Κασσελάκη μιας και ήταν μόλις τριων μηνών μέλος του κόμματος.