Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε να διαχειριστεί τις αποχωρήσεις των Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχι Ροντρίγκεθ το καλοκαίρι, με τον Φακούντο Καμπάτσο να τονίζει σε δηλώσεις του πως όσοι είναι πλέον στην ομάδα πρέπει να συνεχίσουν την κληρονομιά τους.

Παράλληλα, ο Αργεντίνος γκαρντ στάθηκε και στην απώλεια του Γκερσόν Γιαμπουσέλε που μετακόμισε στο ΝΒΑ, αναφέροντας ότι είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Φακούντο Καμπάτσο:

«Ο Γιαμπουσέλε είναι ένας παίκτης που είναι δύσκολο να αντικατασταθεί, αλλά έχουμε αυτό που χρειάζεται για να το κάνουμε. Του εύχομαι τα καλύτερα στο NBA.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν εδώ πάρα πολλά χρόνια και ήξεραν τι αντιπροσωπεύει αυτό το κλαμπ. Τώρα πλέον πρέπει εμείς να συνεχίσουμε την κληρονομία τους, να παραμείνουμε ενωμένοι, να ευχαριστιόμαστε ο ένας τον άλλον και να δουλεύουμε σκληρά.

Οι παίκτες που ήρθαν φέτος διαθέτουν τεράστια ποιότητα. Έχουν προσαρμοστεί καλά στη δυναμική και την νοοτροπία της ομάδας. Στη αρχή θα γίνουν και λάθη, αλλά ο στόχος είναι να βελτιωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα υπάρξουν στη συνέχεια, μαζί με αυτούς τους παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο.

Ο Ράταν-Μέις είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, πολύ καλός σκόρερ, καλός πασέρ και δυνατός στην άμυνα. Ο Φελίζ είναι πολύ ανταγωνιστικός, αλλά και νικητής που βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ταιριάζει εξαιρετικά στη Ρεάλ. Ο Ιμπάκα είναι ο απόλυτος επαγγελματίας. Πάντα προπονείται και βοηθάει τους νεαρότερους παίκτες. Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει το να παίζεις για τη Μαδρίτη».

Για το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο του Super Cup: «Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα μια σπουδαία ομάδα. Φέτος υπέγραψαν παίκτες με μέγεθος, αθλητικότητα και παρουσία στο ζωγραφιστό. Θα είναι πιο δύσκολο από ποτέ, αλλά έχουμε τα εργαλεία για να κερδίσουμε».