Τα «γκάζια» είχαν λόγο, αιτία και ξεκάθαρο στόχο να «αλλάξει» ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έχασε τους πρώτους του βαθμούς την Κυριακή, αλλά η ηχηρή αντίδραση και όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες, έχουν να κάνουν με τη μεγάλη εικόνα και ολόκληρη την ιστορική χρονιά, που μόλις ξεκίνησε.
Οι στόχοι του Ολυμπιακού στη χρονιά των 100ών γενεθλίων του είναι ξεκάθαροι και αδιαπραγμάτευτοι: Κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, κυρίως του πρωταθλήματος και σημαντική παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το 48ο πρωτάθλημα να είναι το διακύβευμα. Και το απόλυτο «πρέπει» για τον σύλλογο.
Κάτι που ξεκαθάρισε με έντονο τρόπο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Μια ομιλία που είχε περισσότερο ενδιαφέρον από όσο μαρτυρούν τα λόγια του. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας του και έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές.
Όχι τόσο για την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, όσο για το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι, με τη συνολική εικόνα τους στο παιχνίδι, έκαναν όσα δεν θέλει κανείς στον Πειραιά. Και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ούτε από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας ούτε από τον κόσμο. Γενικώς, από κανέναν.
Ο κ. Μαρινάκης έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση που δεν αφορά στο ποδόσφαιρο εντός Ρέντη, εντός αποδυτηρίων. Η αναφορά του στα συμβόλαια, στις συζητήσεις και τα πολλά λόγια για οικονομικά δεδομένα, τη και τη γενικότερη «ευεξία» που προκάλεσε στο σύστημα η κατάκτηση του Conference League, δεν έγινε τυχαία. Δεν έγινε επειδή είδε κάτι που δεν του άρεσε (μόνο) στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Αλλά το γεγονός ότι κάποια κακώς κείμενα δεν διορθώθηκαν και η ομάδα «πέταξε» δύο βαθμούς που είχε ανάγκη, δημιούργησαν τις συνθήκες για να υπάρξει παρέμβαση.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικού συλλόγου. Αυτό δεν αλλάζει. Γράφτηκε στην ιστορία. Οσοι συμμετείχαν στον θρίαμβο, έγιναν κομμάτι της χρυσής αυτή στιγμής για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον σύλλογο. Αλλά όσοι μένουν προσκολλημένοι σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία, προκαλούν πρόβλημα στο σήμερα. Στους τρέχοντες στόχους του Ολυμπιακού. Στόχους που δεν θα κατακτήσει, εάν όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν προσαρμοστεί στα δεδομένα της καθημερινότητας και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.
Ο Ολυμπιακός δεν έχασε βαθμούς από τον Παναιτωλικό επειδή δεν ήταν ανώτερος. Επειδή δεν έκανε ευκαιρίες. Ή επειδή δεν είχε ποιότητα. Όλα αυτά υπήρχαν στο γήπεδο. Βγήκαν. Αλλά η ουσιώδης διαφορά έχει να κάνει με την τελική προσπάθεια. Με τη συγκέντρωση. Με την ένταση. Με το πείσμα και την «τρέλα» για τη νίκη. Εχει να κάνει με την περίφημη ψύχωση. Μια λέξη που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον Ολυμπιακό. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Καθώς το πρωτάθλημα θα είναι πάντα ο μεγάλος στόχος. Και Ολυμπιακός, τρίτη σερί χρονιά, χωρίς τίτλο, δεν είναι μια συνθήκη που μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η απόφαση που πήρε ο κ. Μαρινάκης, να θέσει τους ποδοσφαιριστές και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα προ των ευθυνών τους δεν είναι τυχαία. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά πως είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις καταστάσεις και να δείχνεις τον δρόμο, παρά να τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Και επειδή ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει τα περσινά λάθη, όταν βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς, αποφασίστηκε να τελειώσει κάθε συζήτηση για το ποιος είναι ο πρώτος στόχος. Και κυρίως για το πώς πρέπει να εμφανίζεται ο Ολυμπιακός. Από το πρώτο λεπτό των αγώνων του.
Καθώς κανείς δεν θα του χαρίσει τίποτε. Αντίθετα, όπως φάνηκε και το απόγευμα της Κυριακής, ο κίνδυνος στραβοπατήματος είναι μεγάλος, εάν δεν είσαι έτοιμος να μπεις στο 100% στο παιχνίδι…
- Ρεύμα: Αρχές Δεκεμβρίου οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την παρέμβαση στις τιμές
- Ανδρουλάκης: Είδε τη θεατρική παράσταση «Κανόνια και Τρομπέτες» – Ποιοι τον συνόδευαν
- Ναν Γκόλντιν: Γερμανία, ακούς; Η λέξη «αντισημιτισμός» χάνει το νόημά της
- Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Δύο χρόνια από τη θανατηφόρα παράσυρση της Έμμας – Συγκλονίζει η μητέρα της
- Ακρίτα: Αν εκλεγεί ο Πολάκης, θα παραδώσω την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάω σπίτι μου
- Τι αλλάζει στην παγκόσμια οικονομία – Πώς διαμορφώνεται το νέο μοντέλο