Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, η Σιν Μπετ, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε συνωμοσία του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ να σκοτώσει πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ισραηλινής άμυνας τις ερχόμενες μέρες.

Η Σιν Μπετ δεν κατονόμασε τον αξιωματούχο. Σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι κατέσχεσε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε συνδεθεί με σύστημα πυροδότησης εξ αποστάσεως, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και κάμερας, τον οποίο η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να θέσει σε λειτουργία από τον Λίβανο.

«Η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους» έχει πλέον προστεθεί ως τέταρτος στόχος στον πόλεμο, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του

Η Σιν Μπετ σημείωσε ότι η επίθεση που αποτράπηκε ήταν παρόμοια με άλλη που σχεδίαζε να κάνει η Χεζμπολάχ πριν από έναν χρόνο στο Τελ Αβίβ, η οποία αποτράπηκε επίσης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο από τον Οκτώβριο, στην χειρότερη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή αυτή εδώ και δύο δεκαετίες.

Στόχος πολέμου η επιστροφή των κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ

Σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η επιστροφή των κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ αποτελεί πλέον πολεμικό στόχο. Χιλιάδες Ισραηλινοί έχουν μεταφερθεί από το βόρειο τμήμα της χώρας που συνορεύει με τον Λίβανο.

«Η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους» έχει πλέον προστεθεί ως τέταρτος στόχος στον πόλεμο, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Οι άλλοι τρεις στόχοι του πολέμου του «Ισραήλ» κατά της Γάζας είναι η εξάλειψη της Χαμάς και των διοικητικών της ικανοτήτων, η επιστροφή των αιχμαλώτων και η διασφάλιση ότι δεν υπάρχει καμία απειλή από τη Γάζα.