Η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο «The Observer» πωλείται, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο Guardian Media Group βρίσκεται σε συνομιλίες με την Tortoise Media –startup που ιδρύθηκε το 2019 έναν πρώην διευθυντή του BBC- για την πώληση του Observer, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Tortoise Media προσέγγισε τον όμιλο της εφημερίδας Guardian με μια πρόταση να αγοράσει το έντυπο και να επενδύσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα πέντε χρόνια στη συντακτική και εμπορική πλευρά της επιχείρησης.

Σχεδιάζει επίσης τη δημιουργία ψηφιακού ενημερωτικού site του «The Observer» σε συνδυασμό με podcasts, ενημερωτικά δελτία και ζωντανές εκδηλώσεις της Tortoise Media.

Η ιστορία του «The Observer»

Το «The Observer» έχει ιστορία 233 ετών. Ιδρύθηκε το 1791 και εξαγοράστηκε από την Guardian Media Group το 1993.

Συνιδρυτής της Tortoise Media είναι ο Τζέιμς Χάρντινγκ, πρώην διευθυντής του BBC News και συντάκτης των The Times, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά του ιστορικού φύλλου.

Ο κ. Χάρντινγκ είπε: «Πιστεύουμε ότι το The Observer είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των ειδήσεων. Πιστεύουμε με πάθος στο μέλλον του – τόσο στον έντυπο όσο και στον ψηφιακό τομέα. Θα τιμήσουμε τις αξίες και τα πρότυπα που τέθηκαν υπό τη μεγάλη διαχείριση του φύλλου από τον Guardian και θα υποστηρίξουμε την αδιάλλακτη δέσμευση του The Observer για συντακτική ανεξαρτησία, τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και δημοσιογραφική ακεραιότητα».

Σε διαπραγματεύσεις ο μιντιακός όμιλος του Guardian

Ο μιντιακός όμιλος του Guardian (GMG), μητρική εταιρεία της διάσημης, ομώνυμης εφημερίδας, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της βρετανικής εφημερίδας The Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης έκδοσης στον κόσμο, την οποία κατείχε για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο GMG «βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση του The Observer» με την Tortoise Media, έναν ενημερωτικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019, ανακοίνωσε ο The Guardian στην ιστοσελίδα του.

Αν και η εφημερίδα δεν διευκρινίζει το ποσό που στοχεύεται για αυτήν την πώληση, η Tortoise Media υπέβαλε μια «επαρκώς σημαντική» προσφορά, η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς και «θα βοηθούσε (την εφημερίδα) να διατηρήσει το μέλλον της».

Αυτή η ευκαιρία θα επέτρεπε επίσης στον Guardian «να επικεντρωθεί στη στρατηγική του ανάπτυξης με στόχο να γίνει πιο παγκόσμιος, πιο ψηφιακός και ακόμα περισσότερο χρηματοδοτούμενος από τους αναγνώστες του», σχολίασε η Άννα Μπέιτσον, γενική διευθύντρια του ομίλου GMG.