Δεκατέσσερα μέλη της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στη Συρία τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη των βομβητών τους, την ώρα που εκατοντάδες άλλες συσκευές τηλεειδοποίησης εκρήγνυνταν στον Λίβανο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέλη του φιλοϊρανικού κινήματος, που έχει αναπτυχθεί στη Συρία προς υποστήριξη της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ, τραυματίστηκαν χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Το Ισραήλ δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο, αλλά θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την νέα επίθεση στον Λίβανο

Στον Λίβανο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 2.800 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις αυτές.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο.

Ιράν: «Τρομοκρατική ενέργεια»

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν Αμπάς Αράκτσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιβανέζο ομόλογό του, καταδίκασε έντονα την «τρομοκρατική επίθεση» και ευχαρίστησε τον Λίβανο για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης στον πρεσβευτή του Ιράν, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η επίθεση προκαλεί ανησυχία για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου έθεσε σήμερα το πρωί έναν νέο στόχο στον πόλεμό του στη Γάζα και τον Λίβανο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο στόχος του Ισραήλ είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους, γεγονός που σύμφωνα με αναλυτές σηματοδοτεί πρόθεση να κλιμακώσει στον Λίβανο.

Το Ισραήλ δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο, αλλά θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την νέα επίθεση στον Λίβανο.

Οι ΗΠΑ σε μια πρώτη δήλωση είπαν ότι δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση και σε κάθε περίπτωση «δεν γνώριζαν ούτε είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη».