Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Titan: Τα τελευταία λόγια του πληρώματος – «Όλα καλά»

Titan: Τα τελευταία λόγια του πληρώματος – «Όλα καλά»

Δέκα πρώην υπάλληλοι της OceanGate καταθέτουν στην έρευνα που γίνεται για τα αίτια της έκρηξης το υποβρύχιο Titan

Η αμερικανική ακτοφυλακή διεξάγει σήμερα την πολυαναμενόμενη ακρόαση για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan, καθώς συνεχίζει την έρευνά της σχετικά με την έκρηξή του.

Το πειραματικό υποβρύχιο Titan εξερράγη καθώς κατευθυνόταν προς τα συντρίμμια του Τιτανικού, σκοτώνοντας και τα πέντε άτομα που επέβαιναν, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της OceanGate, Stockton Rush, τον Ιούνιο του 2023.

Δέκα πρώην υπάλληλοι της OceanGate καταθέτουν στην ακρόαση που πραγματοποιείται στο North Charleston της Νότιας Καρολίνας. Η ακρόαση διερευνά αν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα που οδήγησε στην τραγωδία.

Η φράση «όλα καλά» ήταν από τις τελευταίες που ακούστηκαν από το πλήρωμα του υποβρύχιου σκάφους που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού

Μια ανασκόπηση της ιστορίας του Titan έχει ήδη αποκαλύψει ένα μοτίβο αποτυχιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με τα βάρη αποδέσμευσης και τις μπαταρίες.

Εικόνες από τα συντρίμμια

Κατά την ακρόαση προβλήθηκαν εικόνες από τα συντρίμμια του Titan στον πυθμένα της θάλασσας, οι οποίες ελήφθησαν από τηλεχειριζόμενο όχημα στις 22 Ιουνίου 2023.

Πηγή: Daily Mail

Τα τελευταία μηνύματα του πληρώματος

Η φράση «όλα καλά» ήταν από τις τελευταίες που ακούστηκαν από το πλήρωμα του υποβρύχιου σκάφους που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το πλήρωμα του Titan επικοινωνούσε με το προσωπικό υποστήριξης στο Polar Prince μέσω γραπτών μηνυμάτων, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Στη συνέχεια, το Polar Prince έστειλε επανειλημμένα μηνύματα ρωτώντας αν το Titan μπορούσε ακόμη να δει το πλοίο στην οθόνη του σκάφους. Το τελευταίο μήνυμα από υποβρύχιο έλεγε ότι του είχαν πέσει δύο από τα βαρίδια που το βοηθούσαν να κατέβει.

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024