Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
JP Morgan: Ο Τζέιμι Ντίμον «ανησυχεί» και παρεμβαίνει για επιτόκια και ύφεση στις ΗΠΑ – Ο λόγος

JP Morgan: Ο Τζέιμι Ντίμον «ανησυχεί» και παρεμβαίνει για επιτόκια και ύφεση στις ΗΠΑ – Ο λόγος

Ο Ντίμον είπε ότι η εταιρεία του είναι προετοιμασμένη για επιτόκια από 2 έως και περισσότερο από 8%

Δεν θα είναι συγκλονιστική η μείωση των επιτοκίων από την Fed, είτε πρόκειται για 25 είτε για 50 μονάδες βάσης, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντίμον.

«Πρέπει να το κάνουν» είπε μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο «Financial Markets Quality» του Georgetown Psaros Center for Financial Markets and Policy,. Αλλά «είναι δευτερεύον πράγμα όταν η Fed αυξάνει τα επιτόκια και μειώνει τα επιτόκια, διότι από κάτω υπάρχει η  πραγματική οικονομία».

Οι αξιωματούχοι της Fed αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια σήμερα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια. Ενόψει της απόφασης, οι traders ομολόγων έχουν διχαστεί σχετικά με το αν η Fed θα μειώσει κατά ένα τέταρτο ή μισή μονάδα, καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να επιδιώκει μια ήπια προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας.

Η ανησυχία του Ντίμον για τις γεωπολιτικές αναταράξεις

Τόνισε και πάλι ότι τα γεωπολιτικά ζητήματα – συμπεριλαμβανομένων των πολέμων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και η σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα – αποτελούν την κύρια ανησυχία του. «Αυτό επισκιάζει κάθε άλλο που είχα από τότε που εργάζομαι», είπε.

«Οι άνθρωποι εστιάζουν υπερβολικά στο «θα έχουμε μια ήπια προσγείωση, μια σκληρή προσγείωση;» είπε χαρακτηριστικά. «Ειλικρινά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει όλα αυτά τα πράγματα, δεν έχει τόση σημασία».

Ο ισχυρός άντρας της Wall Street τον περασμένο μήνα είχε ξανασχολιάσει την απόφαση της Fed λέγοντας ότι «δεν πιστεύει ότι έχει τόση σημασία όσο νομίζουν οι άλλοι», επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις. Προειδοποιεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ότι ο πληθωρισμός μπορεί να είναι πιο επίμονοες από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές και έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους τον Απρίλιο ότι η εταιρεία του είναι προετοιμασμένη για για επιτόκια που κυμαίνονται από 2% έως και πάνω από 8%.

Πηγή: ΟΤ

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024