Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο-ντοκουμέντα από τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονης τουρίστριας – Αυτοψία Λέκκα

Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο-ντοκουμέντα από τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονης τουρίστριας – Αυτοψία Λέκκα

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό προληπτικά, έως ότου ολοκληρωθεί η αυτοψία από εμπειρογνώμονες - Η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονης τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά από κατολίσθηση, ανακοινώθηκε ότι αυτό θα παραμείνει προληπτικά κλειστό, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες, στην οποία, μάλιστα, θα συμμετάσχει και ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτοψία στο φαράγγι θα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής τεκτονικής κ. Ευθύμιος Λέκκας από αύριο το πρωί, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο-ντοκουμέντα από το σημείο της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (18/09) όταν η άτυχη τουρίστρια έχασε τη ζωή της εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς λόγω ισχυρής βροχόπτωσης αποκολλήθηκε ένας βράχος και καταπλάκωσε το πόδι της 35χρονης που έκανε πεζοπορία, με ομάδα άλλων τουριστών.

Σε βίντεο-ντοκουμέντα από το σημείο της τραγωδίας που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, φαίνεται τόσο η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε την τραγωδία, όσο και η ανάσυρση της σορού της αδικοχαμένης τουρίστριας που είχε πάει για πεζοπορία στο φαράγγι.

Δείτε τα βίντεο – Προσοχή, σκληρές εικόνες!




Η γυναίκα τραυματίστηκε βαρύτατα και, περίπου μισή ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς κανείς δεν μπορούσε να την σταματήσει, παρά τις προσπάθειες που έκαναν όσοι βρέθηκαν στο σημείο.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων από ελικόπτερο που έφτασε από το Ηράκλειο.

Δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ προκειμένου να μεταφέρουν τους 32 τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στο φαράγγι.


Οι επισκέπτες έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το φαράγγι, κάποιοι από την έξοδο προς Αγία Ρουμέλη, οι οποίοι θα μεταφερθούν με καράβι στα Σφακιά και άλλοι προς τον Ομαλό.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες, καθώς δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους η ισχυρή βροχόπτωση.

Ανακοίνωση ΟΦΥΠΕΚΑ (Φορέα Διαχείρισης Φαραγγιού Σαμαριάς)

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς. Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Η κακοκαιρία και η μοιραία «γκέλα» του βράχου πριν καταπλακώσει την 35χρονη

Ο Αλκιβιάδης Πενταράκης, υπεύθυνος εργαζομένων Δρυμού, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα συνέβησαν.

«Σήμερα μετά τη 1.30 έγινε μία ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα μία πέτρα να πέσει, η πέτρα χτύπησε ένα δέντρο και ένα κομμάτι της πέτρας χτύπησε μία Γερμανίδα τουρίστρια 35 ετών και της έκοψε τον μηρό. Παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού τουρίστα που ήταν στο φαράγγι, η γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία. Το περιστατικό έγινε λόγω της βροχής. Έχουν απεγκλωβιστεί πλέον όλοι αλλά έχουν μείνει 10 άτομα στον οικισμό της Σαμαριάς σε ασφαλή σημείο, γιατί ήταν ηλικιωμένοι. Σήμερα ήταν ξαφνικό το μπουρίνι και δεν υπήρχε ενημέρωση και γι΄ αυτό δεν έκλεισε το φαράγγι».

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024