Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά στη Motor Oil που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου.

Εξαιτίας της φωτιάς εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, παράλληλα με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την  Πυροσβεστική, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, από τα οποία τα δύο είναι βραχιονοφόρα.

Κανονικά η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λίγο πριν τις 06:00 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, που είχε διακοπεί χθες λόγω της πυρκαγιάς.

Τρεις τραυματίες από τη φωτιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μotor Oil από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα τέταρτο άτομο διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο επίσης με ελαφρά τραύματα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου (σ.σ. χθες) στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα. Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Motoroil η φωτιά ξεκίνησε στις μονάδες διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναφορές, αυτή ξεκίνησε ενώ γίνονταν εργασίες σε παλιό τμήμα του διυλιστηρίου, ωστόσο η Πυροσβεστική σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από τη δική της μεριά για τα αίτια της πυρκαγιάς αφού η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις δυνάμεις της να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Motor Oil