Ο καιρός χειροτερεύει στη χώρα, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις επόμενες ώρες σήμερα Τετάρτη (18/9) στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Σφοδρή νεροποντή πλήττει αυτήν τη στιγμή την Αθήνα, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετούς κεντρικούς οδικούς άξονες, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει την Αθήνα.

Αυτήν την στιγμή, οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού. Στο ρεύμα προς Λαμία η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία από το ύψος του Μοσχάτου μέχρι και την Ιερά Οδό. Αντίστοιχα, στο ρεύμα προς Πειραιά υπάρχουν προβλήματα από το ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι και την Ιερά Οδό.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, στην Αμαλίας, αλλά και τη Σταδίου.

Καθυστερήσεις υπάρχουν στις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων, αλλά και στην Κατεχάκη.

Η κίνηση αυτήν τη στιγμή:

Για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς και τα έντονα φαινόμενα που θα επηρεάσουν ορισμένες περιοχές, τοποθετήθηκε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ειδικότερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρει σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι η συγκεκριμένη καιρική «διαταραχή» θα πλήξει για μικρό χρονικό διάστημα την Αττική, επηρεάζοντας κυρίως το δυτικό και το νότιο τμήμα του νομού.

Όσον αφορά στις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, είναι η Θεσσαλία, η Πιερία, οι Σποράδες, η Βόρεια Εύβοια και η Φθιώτιδα.

«Σύντομη θα είναι η διέλευση της διαταραχής και από την Αττική, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά και νότια του νομού, όπως διακρίνεται από το nowcasting της meteoblue για το επόμενο δίωρο. Mε βάση το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα μέχρι το απόγευμα, με βελτίωση αργότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ανέφερε πως το απόγευμα θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή σε Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία, Χαλκιδική (πρώτο πόδι), Σποράδες και Βόρεια Εύβοια.

«Λίγη προσοχή σήμερα μέχρι τις 20:00, για αρκετές βροχές σε σύντομο χρόνο σε Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία, Χαλκιδική (πρώτο πόδι), Σποράδες, Β. Εύβοια. Καλημέρα!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Καιρός: Live η πορεία των φαινομένων

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, στην Πιερία, στις Σποράδες, στη βόρεια Εύβοια και στη Φθιώτιδα.

Όπως αναφέρει στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.