Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κατάληψη σε Γυμνάσιο της Πάτρας μετά τον ξυλοδαρμό του διευθυντή από πατέρα μαθητή

Κατάληψη σε Γυμνάσιο της Πάτρας μετά τον ξυλοδαρμό του διευθυντή από πατέρα μαθητή

Αφορμή για τον ξυλοδαρμό του Γυμνασιάρχη στάθηκε ο έντονος διαπληκτισμός δύο μαθητών

Κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη (18/9) οι μαθητές του 19ου Γυμνασίου Πατρών ως ένδειξη συμπαράστασης στον διευθυντή τους, ο οποίος την Τρίτη (17/9) έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω μαθητής φέρεται να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του. Αφού πήγε στο σχολείο η μητέρα του για να διευθετήσει το ζήτημα, φαίνεται πως ο τρόπος αντιμετώπισης του διευθυντή δεν ικανοποίησε τον πατέρα του μαθητή, με αποτέλεσμα να πάει ο ίδιος στο σχολείο και να χτυπήσει τον Γυμνασιάρχη.

Ο τελευταίος προέβη σε μήνυση εις βάρος του γονιού.

Σήμερα, πέραν της κατάληψης, ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καταδικάζοντας την επίθεση σε βάρος του συναδέρφου τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν.

Αυτή η ενέργεια που στρέφεται κατά ενός εκπαιδευτικού με δεδομένες παιδαγωγικές ευαισθησίες, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

Συνέπεια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, τη στιγμή που δίνουν καθημερινά μάχες στα σχολεία για να ανατρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων και πολύ φοβούμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία.

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.

Only in

Η ίδια κοροϊδία – πάλι

Τα μέτρα «σωτηρίας» του αθηναϊκού κέντρου από το AirBnb, κάθε άλλο παρά σωτήρια αποδεικνύονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024