Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οδός στη Θεσσαλονίκη θα ονομαστεί σε «Παύλου Φύσσα» – Ο συμβολισμός με το Επταπύργιο

Οδός στη Θεσσαλονίκη θα ονομαστεί σε «Παύλου Φύσσα» – Ο συμβολισμός με το Επταπύργιο

Η επιλογή της οδού στον δήμο Νεάπολης - Συκεών έχει συμβολικό χαρακτήρα. Θα προσκληθεί η Μάγδα Φύσσα στην τελετή ονοματοδοσίας της οδού σε «Παύλου Φύσσα»

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από στελέχη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών αποφάσισε να δώσει το όνομα του σε οδό κοντά στο Επταπύργιο, στις Συκιές.

Σύμφωνα με το voria.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του, την περασμένη Δευτέρα, αποφάσισε την ονοματοδοσία της ανώνυμης οδού που ξεκινάει από την οδό Επταπυργίου και φτάνει έως τη συμβολή των οδών Κουντουρά με Σαπουντζόγλου σε οδό Παύλου Φύσσα.

Είχε προηγηθεί απόφαση – γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινότητας Συκεών και η εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού.

Η επιλογή της οδού έχει συμβολικό χαρακτήρα μιας και γειτνιάζει με το Επταπύργιο, χώρο συνυφασμένο με την αντίσταση του λαού της Θεσσαλονίκης ενάντια στον ναζισμό, αλλά και με σχολικά συγκροτήματα γεγονός που θα αφυπνίζει και θα θυμίζει τη νέα γενιά τους αγώνες για την εξάλειψη του φασισμού.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά τον φασισμό. Η δολοφονία του τον Σεπτέμβριο 2013 τον κατέστησε σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος και αποκάλυψε ότι η «Χρυσή Αυγή» δεν ήταν απλώς ένα ακροδεξιό κόμμα, αλλά μία οργάνωση με χαρακτηριστικά εγκληματικής συμμορίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση για την ονομασία της οδού.

Θα προσκληθεί η Μάγδα Φύσσα στην τελετή ονοματοδοσίας

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και λίγο πριν την ψηφοφορία δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης πρότεινε όταν θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας να προσκληθεί η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Να σημειωθεί ότι το 2020 το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών είχε εγκρίνει ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Από τότε είχε ξεκινήσει και η προσπάθεια του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη να ονομαστεί οδός σε Παύλου Φύσσα.

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024