Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκονται 140 άτομα τα οποία ελέγχονται για μεγάλη υπόθεση απάτης, εικονικών συναλλαγών και μη απόδοσης ΦΠΑ.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης εξέδωσε ήδη διάταξη δέσμευσης των λογαριασμών των συγκεκριμένων προσώπων μέχρι του ποσού των περίπου 140 με 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα διαβίβασε το πολυσέλιδο πόρισμά του – αριθμεί περισσότερες από 300 σελιδες- τόσο στην Οικονομική Εισαγγελία, όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων που έγιναν σε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τα πρόσωπα που ελέγχονται

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ελεγχόμενων προσώπων είναι και παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ ο κατάλογος με τα προς έλεγχο πρόσωπα περιλαμβάνει πολλές ειδικότητες όπως μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώ οι ελεγχόμενοι να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές.

Η μη απόδοση ΦΠΑ φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τι ίδιες πληροφορίες το κανονάκι στην Αρχή σήμανε από το συνδυασμό αναφορών από τις τράπεζες για τις επιμ;χθες συναλλαγές.

Η Αρχή ενώνοντας το κομμάτια του παζλ έφτασε στα ίχνη της δραστηριότητας των 140 συγκεκριμένων προσώπων τα οποία πλέον ελέγχονται και από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.