Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα μέσα από τοπικά μέσα ενημέρωσης, για συμπτώματα δηλητηρίασης που φέρεται να υπέστησαν πελάτες εστιατορίου μετά από δείπνο που προηγήθηκε σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διεξαγωγή της 88ης ΔΕΘ.

Γεύμα για σχεδόν 40 επιχειρηματίες

Σημειώνεται ότι το γεύμα, που προκάλεσε τη μαζική δηλητηριάση, έγινε το βράδυ των εγκαινίων της ΔΕΘ. Σε αυτό παρευρέθηκαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, πελάτες τράπεζας. Όπως γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγιναν καταγγελίες ότι, λίγες ώρες μετά το γεύμα, οι περισσότεροι από τους συνδαιτημόνες εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση – Θα εξεταστούν μάρτυρες και ιατρικές βεβαιώσεις

Με βάση τα δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι «σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή» και «δηλητηρίαση τροφίμων». Εξάλλου, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να διεξαχθεί τεχνικός έλεγχος σε τρόφιμα που τυχόν κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο, ενώ θα ζητηθούν ιατρικά έγγραφα και ειδική έκθεση ελέγχου των τροφίμων που τυχόν κατασχέθηκαν.