Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά: Χαλάζι μεγαλύτερο από νόμισμα έπεσε στο Φραγκοκάστελλο

Χανιά: Χαλάζι μεγαλύτερο από νόμισμα έπεσε στο Φραγκοκάστελλο

Την ώρα που οι κάτοικοι στο κέντρο του νομού έρχονται αντιμέτωποι με τις πρώτες βροχές, στο Φραγκοκάστελλο έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πιο έντονο φαινόμενο.

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη, με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στο κέντρο των Χανίων.

Ωστόσο, στα νότια του νομού και συγκεκριμένα στο Φραγκοκάστελλο έπεσε χαλάζι το οποίο όπως θα δείτε ήταν μεγαλύτερο από νόμισμα των 50 cents.

Το θέαμα από μόνο του δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, ωστόσο το παράδοξο του φαινομένου δεν είναι το πρωταρχικό πρόβλημα των κατοίκων του Φραγκοκάστελλου, οι οποίοι ξεκινούν να προβληματίζονται για την πορεία των ελαιόδεντρων που διατηρούν στην περιοχή.

Προβλήματα στην Καλαμπάκα από την κακοκαιρία – Βράχος έπεσε πάνω σε Ι.Χ.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία στον Δήμο Μετεώρων. Στην Καλαμπάκα, μάλιστα, ένας βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε σταθμευμένο όχημα (εικόνα πάνω από tameteora.gr), ενώ πλημμυρισμένοι δρόμοι γέμισαν με φερτά υλικά.

Το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έπεσε ο βράχος ήταν σταθμευμένο σε δρόμο δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας. Η πτώση του βράχου προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (18/9) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα αναμένονται έως τις απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Την ίδια ώρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (18/9) σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν καταγράψει σημαντικά ύψη βροχής, με το μεγαλύτερο ύψος να καταγράφεται στην Καλαμπάκα με 89 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024