Στον τελικό της Πόλης το 2023 τον σταμάτησε. Εχασε το τρόπαιο από γκολ του Ρόντρι, αλλά ο Σιμόνε Ιντσάγκι είχε βρει τον τρόπο να τον μπλοκάρει.

Θα τα καταφέρει και απόψε (22:00, MEGA) στο σούπερ ντέρμπι με τη Σίτι στο Μάντσεστερ;

Ο κόσμος παραμιλά και περιμένει ακόμη περισσότερο. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της σύγχρονης εποχής, έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία στο UEFA Champions League, καταρρίπτοντας συνεχώς ρεκόρ.

Η πορεία του Νορβηγού στράικερ

Από την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση με τη Red Bull Salzburg τη σεζόν 2019-2020, ο Νορβηγός επιθετικός τράβηξε την προσοχή χάρη στην ταχύτητα, την αφοπλιστική δύναμη και την αποτελεσματικότητά του μπροστά από το τέρμα.

Ο Χάαλαντ έχει σημειώσει συνολικά 41 γκολ σε 39 εμφανίσεις στο Champions League (μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024), αριθμός που τον τοποθετεί ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς σκόρερ της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κατάφερε να σπάσει πολλά ρεκόρ στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του ταχύτερου σκόρερ των 10, 20, 30 και 40 γκολ στο Champions League, καταρρίπτοντας επιδόσεις άλλων θρύλων του ποδοσφαίρου, όπως ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ και ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματά του είναι ότι κατόρθωσε να σημειώσει 5 γκολ σε έναν μόνο αγώνα εναντίον της Λειψίας, στους 16 του Champions League, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-2023.

Επιπλέον, έχει σκοράρει ενάντια σε πολλές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Σεβίλλη και η Νάπολι.

Ο 24χρονος επιθετικός της Σίτι χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να εκμεταλλεύεται την παραμικρή ευκαιρία και να σκοράρει με όλους τους δυνατούς τρόπους, είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι.

Η ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι, σε συνδυασμό με την φυσική του δύναμη, τον καθιστούν έναν από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς στον κόσμο. Απόψε φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο του καλύτερου κόντρα σε μια σκληρή άμυνα όπως της Ιντερ.