Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ίαν ΜακΚέλεν: «Δεν αφήνω κανέναν άλλον να φορέσει το μυτερό καπέλο και το μούσι»

Ίαν ΜακΚέλεν: «Δεν αφήνω κανέναν άλλον να φορέσει το μυτερό καπέλο και το μούσι»

Τί δήλωσε ο Ίαν ΜακΚέλεν για τις φήμες που τον θέλουν να μην συμμετέχει στην νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη τούτο που θα μπορούσε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να παρακολουθεί τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και ο Γκάνταλφ να είναι άλλος από τον Ίαν ΜακΚέλεν. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο ίδιος καθώς δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την υποκριτική και ότι δεν θέλει κανέναν άλλο ηθοποιό να υποδυθεί τον μάγο του τάγματος των Ιστάρι στην επερχόμενη ταινία.

Ο 85χρονος έπεσε από τη σκηνή τον Ιούνιο, ενώ έπαιζε στην παράσταση «Player Kings» στο West End του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να σπάσει τον καρπό του και έναν από τους σπονδύλους του. Μιλώντας στο BBC Breakfast για την επιθυμία του να συνεχίσει την υποκριτική, ο ηθοποιός δήλωσε: «Θα συνεχίσω να το κάνω όσο τα πόδια, τα πνευμόνια και το μυαλό συνεχίζουν να λειτουργούν». Βέβαια, ως είναι λογικό, σκοπεύει να «πάρει άδεια για το υπόλοιπο της χρονιάς».

«Το κυνήγι του Γκόλουμ»

Ο κατά κόσμον σερ Ίαν έπαιξε ως γνωστόν τον Γκάνταλφ στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», της οποίας το νέο μέρος, «Το κυνήγι του Γκόλουμ», αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026. Συζητώντας το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στη νέα ταινία, ο ηθοποιός σχολίασε: «Δεν αφήνω κανέναν άλλον να φορέσει το μυτερό καπέλο και το μούσι, αν μπορώ να το αποφύγω».

Ο ΜακΚέλεν υποδύθηκε τον Γκάνταλφ στις τρεις πρώτες ταινίες και στην τριλογία «Το Χόμπιτ», όλες σε σκηνοθεσία του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον. Επιπλέον,μια νέα σειρά ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών βρίσκεται στα σκαριά με τον Άντι Σέρκις να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί ως Gollum.

Ο για-πάντα-Γκάνταλφ , μάλιστα, αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν κι άλλες ταινίες και ότι ο μάγος θα συμμετέχει και όλη η παραγωγή ελπίζει να τον υποδυθεί ο ίδιος, αλλά ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα είπε: «Πότε; Δεν ξέρω. Ποιο είναι το σενάριο; Δεν έχει γραφτεί ακόμα. Οπότε, το καλό που τους θέλω να είναι γρήγοροι».

Το ατύχημα

Τον Ιούνιο, ο υποψήφιος για Όσκαρ έχασε τα πόδια του κατά τη διάρκεια μιας σκηνής μάχης στο «Player Kings» στο Noel Coward Theatre με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον καρπό και τον αυχένα του. Ο αγαπημένος ηθοποιός δήλωσε στο BBC ότι η πτώση του ήταν «πλήρες ατύχημα» και δεν είχε καμία σχέση με την ηλικία του. Ο ΜακΚέλεν εξήγησε ότι το πόδι του πιάστηκε σε μια καρέκλα στη σκηνή και ενώ προσπαθούσε να την κλωτσήσει, γλίστρησε από τη σκηνή. Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως «αυτό είναι το τέλος» σκεπτόμενος πως θα πεθάνει.

Μετά το ατύχημά του, ο 85χρονος έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική και αντικαταστάθηκε στο «Player Kings» για την περιοδεία της παράστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πορεία της υγεία του είναι κάπως καλύτερη, καθώς κάνει γυμναστική με σκοπό την αποκατάσταση του προβλήματος, αλλά είναι ακόμη αδύναμος σωματικά.

* Πηγή: BBC 

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από τον Λίβανο και αναζητούν καταφύγιο στη Συρία

«Η μοίρα μας είναι να ζήσουμε όλη τη ζωή μας στο έλεος του πολέμου και ο πόλεμος δεν έχει έλεος» - Φλέγεται ο Λίβανος, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024